Εμβόλιο COVID: Η Ελλάδα ανάμεσα στις έξι χώρες της ΕΕ που χρησιμοποίησαν πάνω από 80% των εμβολίων

Θετικά νέα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού φέρνει η χώρα, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις έξι χώρες που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πάνω από το 80% των εμβολίων που τους χορηγήθηκαν.

Οι έξι αυτές χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο πριν από την Αυστρία, παρουσιάζουν ένα ποσοστό άνω του 80%, μάλιστα η Εσθονία και η Λιθουανία εμφανίζονται να έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα εμβόλια που τους έχουν παραδοθεί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στην έβδομη θέση βρίσκεται η Αυστρία, καθώς από από τις 891.515 δόσεις εμβολίου των τριών εγκεκριμένων παρασκευαστών έχουν χορηγηθεί – και έχουν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική κάρτα υγείας — μόνο οι 670.208 δόσεις, που αντιστοιχούν στο 79,2% του συνόλου των δόσεων που έχουν παραδοθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Γερμανία, καθώς μέχρι στιγμής έχει χορηγηθεί σχεδόν το 68% των δόσεων εμβολίου, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό βρέθηκε στην Ουγγαρία, με περίπου 45% των παραδοθέντων δόσεων του εμβολίου να έχει χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Πίνακα Ελέγχου Εμβολιασμών, στην Αυστρία 434.711 άνθρωποι – 4,9% του συνολικού πληθυσμού των 8,93 εκατομμυρίων κατοίκων – έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου μέχρι στιγμής, σε ποσοστό 2,65% έχουν λάβει και τις δύο απαιτούμενες δόσεις, άρα και την πλήρη προστασία.