Ενστάσεις και προτάσεις του Στάθη Τσούκαλου για το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Τις ενστάσεις του, για τους χειρισμούς στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, εξέφρασε στα «Παραπολιτικά» ο Στάθης Τσούκαλος. Ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μίλησε στον Βασίλη Βενιζέλο για το θέμα, που κατά την άποψή του «δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν». Εξήγησε, μάλιστα, στη συνέχεια πώς μπορεί να δοθεί τέλος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει.

«Μπορούν κάλλιστα μερικές από τις νέες εμβολιαστικές γραμμές να λειτουργήσουν κανονικά στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στον βαθμό κατά τον οποίο δεν θα δημιουργείται θέμα εις βάρος της γενικής εφημερίας του ιδρύματος, και οι υπόλοιπες παιδιατρικές εμβολιαστικές γραμμές να ανοίξουν στο mega εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας”. Δεν εξυπηρετεί καμία λογική να εξαιρείται ένα μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής από τις γενικές εφημερίες του», είπε ο Στάθης Τσούκαλος στον εξαιρετικό συνάδελφο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Βενιζέλου, η λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης θα οριστικοποιηθεί μέσα στο επόμενο 10ήμερο, δηλαδή, έως το τέλος Ιανουαρίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, κινήθηκε και ο Θάνος Πλεύρης κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Είναι ένα νοσοκομείο πάρα πολύ χρήσιμο, με πολύ σημαντικό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, το οποίο σεβόμαστε», είχε επισημάνει ο υπουργός Υγείας και εξήγησε ότι «σταμάτησε η απογευματινή – βραδινή εφημερία. Υπήρξε ένας φόβος των εργαζομένων ότι επίκειται η υποβάθμιση του νοσοκομείου με ένα προσωρινό μέτρο το οποίο θα είναι μόνιμο. Τους διαβεβαιώνω ότι όλο αυτό το πλαίσιο επιχειρησιακής λειτουργίας που αποφασίστηκε για να γίνουν εμβολιασμοί στην ηλικία 5 -11 θα διαρκέσει το πολύ έξι εβδομάδες. Μετά το νοσοκομείο θα γυρίσει στην κανονικότητά του. Ήδη έχουν γίνει 57 προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν άλλες 13 προσλήψεις, οι οποίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Ενδεχομένως να καταφέρουμε το νοσοκομείο να επιστρέψεην στην κανονικότητα και σε διάστημα μικρότερο των έξι εβδομάδων. Αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στις ηλικίες 5-11 ετών».

Σε κάθε περίπτωση, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «είναι  προσωρινό το μέτρο» και υπογράμμισε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι φέρνει προβλήματα στους κατοίκους των βορείων προαστείων».