Εξαδάκτυλος: «Δεν δέχομαι την ασυλία αν δεν προστατευθούν και οι γιατροί που είναι στην πρώτη γραμμή»

Αντίθετος στην ασυλία που παρέχεται στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εάν δεν προστατευθούν όλοι οι γιατροί που μάχονται στα νοσοκομεία.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αποποιείται της ασυλίας εάν δεν προστατευθούν όλοι οι γιατροί που δίνουν την μάχη καθημερινά στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψήφιση της τροπολογίας αποχώρησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» ενώ καταψήφισαν η «Ελληνική λύση και το ΜέΡΑ 25».

Η διάταξη που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ορίζει ότι «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».