Επανέναρξη των νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα

Τέλος στις φήμες για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων έβαλε νωρίτερα το Υπουργείο Παιδείας έπειτα από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στις 11/1 θα χτυπήσει και πάλι το κουδούνι για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έπειτα από διάστημα σχεδόν δύο μηνών, συγκεκριμένα από τις 18 Νοεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex.

Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Η δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών θα γίνει με επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό, τα οποία αφορούν δύο άξονες: τον συγχρωτισμό των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς. Όσον αφορά την μετακίνηση των μαθητών, αυτή θα γίνεται με την ειδική βεβαίωση μέσω της πλατφόρμας https://forma.gov.gr/.

Μετά την χθεσινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε να μείνει στην αναμονή το ζήτημα επιστροφής των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα θρανία και έτσι αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.