Επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα – Χημικά, ρίψεις νερού και κρότου λάμψης

Υπήρξε άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας, ενώ στους τραυματίες παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ.

Επίθεση αναρχικών κατά αρνητών του κορωνοϊού και της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είχαμε το απόγευμα στα Προπύλαια κατά την διάρκεια νέας διαδήλωσης που ήταν σε εξέλιξη στο Σύνταγμα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιεξουσιαστές που βρέθηκαν κοντά στα Προπύλαια είχαν φραστικό επεισόδιο με αντιεμβολιαστές και η κατάσταση ξέφυγε. Κατά την διάρκεια της έντασης ένας αντιεξουσιαστής τραυματίστηκε ελαφριά.

Υπήρξε άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας, ενώ στους τραυματίες παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται, πως στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας δίνουν το παρόν τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Λαγού, με την ΕΛΑΣ να είναι σε επιφυλακή.

Τι προηγήθηκε

Λίγο μετά τις 18.30 έκλεισε η λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος της Βουλής. Περίπου 1.500 διαδηλωτές κατέλαβαν τον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Κάποιοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες ενώ υπήρχε και ένα πανό που έγραφε: «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό». Στην συγκέντρωση συμμετείχαν ρασοφόροι καθώς και άλλοι που κρατούσαν μεγάλους σταυρούς και εικόνες αγίων.
Αρχικώς συγκεντρώθηκαν εντός της πλατείας και κατόπιν προχώρησαν προς τα πάνω, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα επί της λ. Αμαλίας.

Προσαγωγές της ΕΛ.ΑΣ. από τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Τουλάχιστον σε πέντε προσαγωγές έως τώρα έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία, στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά των εμβολιασμών το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου.

Όταν τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και ρίψη νερού με τις «Αύρες» της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το απόγευμα και στα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Θεσσαλονίκη – Ρόδο και άλλες πόλεις 

Παρόμοια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Ρόδο και σε άλλες πόλεις.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν διεξαχθεί δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στην Αθήνα για τον ίδιο σκοπό.