Επεισόδια στη συγκέντρωση των αρνητών του εμβολίου στο Σύνταγμα

Ακραία επεισόδια σημειώθηκαν κατά την σημερινή διαδήλωση στο Σύνταγμα κατά του εμβολιασμού όπου καταγράφηκαν επεισόδια  και ένας τραυματίας όταν δυναμιτίστηκε το κλίμα, στην πορεία διαμαρτυρίας κατά του εμβολιασμού.  Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε στη συγκέντρωση, στην οποία ήταν εμφανής η παντελής απουσία μασκών και αποστάσεων. Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, ορισμένοι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ κατά του εμβολιασμού, άλλοι ελληνικές σημαίες και άλλοι σταυρούς.

Στην επεισοδιακή διαδήλωση των αρνητών έπεσαν χημικά, αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και μουκάλια κατά της αστυνομία η οποία προχώρησε σε ρίψεις νερού από τις αύρες.  Xρησιμοποιήθηκαν και δακρυγόνα ώστε να απομακρυνθούν οι αντιεμβολιαστές από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.  Κατά τα επεισόδια, μπήκε φωτιά σε κάδο.

Σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές έως τώρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, για τα επεισόδια που εκτυλιχθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου. Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

Παράλληλα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το απόγευμα και στα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

DSC_2430
DSC_2435
DSC_8468

Στα στενά γύρω από την Ερμού σημειώθηκε κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, με τη χρήση χημικών και τις ρίψεις νερού να είναι συνεχείς

epeisodiaa
epeisodiaa1

Σε μια περίοδο αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και επέλασης της ινδικής μετάλλαξης, αρνητές των εμβολίων αντέδρασαν στις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας και συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

epeisodia-anti-main
antiemvoliastes-vouli__1_
DSC_8462
agxoni

Πλήθος κόσμου, χωρίς μάσκα, συνωστίστηκε στην πλατεία Συντάγματος, μια εβδομάδα μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των αρνητών σε Σύνταγμα και Ομόνοια. Στη διαμαρτυρία βρέθηκαν πολλοί υποστηρικτές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε αγχόνη που κρατούσε διαδηλωτής.

antiemvoliastes__2_
antiemvoliastes__3_

Πανό κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμούκαι ελληνικές σημαίες διακρίνονται στις φωτογραφίες από την πορεία διαμαρτυρίας.

Αποστάσεις δεν φαίνεται να τηρούνται.

antiemvoliastes__4_
antiemvoliastes__5_

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και εκείνοι που με σταυρούς και εκκλησιαστικές εικόνες προβάλλουν τη δική τους… θεση και επιχειρηματολογία για την άρνηση απέναντι στον εμβολιασμό, ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει καλέσει τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης και να εμβολιάζονται.

antiemvoliastes__6_
antiemvoliastes__7_
antiemvoliastes__8_

Η διαμαρτυρία έγινε αφότου κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία.

epeiosidaa__2_

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων:

1. Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και
2. Σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 16 Αυγούστου
3. Σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές), με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση ενάντια τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊόπραγματοποιήθηκε και στον Λευκό Πύργο.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση δήλωσαν ότι είναι κατά του διχασμού των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη. Κάποιοι άλλοι δήλωσαν ότι διαφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενώ άλλοι είναι συλλήβδην κατά των εμβολίου για τον κορωνοϊό και κατά της μάσκας.

Λόγω της πορείας έκλεισε τμήμα της Λεωφόρου Νίκης.

Δείτε φωτογραφίες

diadhlwsi-1-1024x768
πορεια-κατα-υποχρεωτικου-εμβολιασμου-9
πορεια-κατα-υποχρεωτικου-εμβολιασμου
πορεια-κατα-υποχρεωτικοτητας-εμβολιων-2-1
πορεια-κατα-υποχρεωτικοτητας-εμβολιων-1

Πηγή: protothema.gr