Επιτροπή των ειδικών: Την Τετάρτη οι αποφάσεις για το αν θα γίνουν τα καρναβάλια

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo θέμα διεξαγωγής αποκριάτικων εκδηλώσεων θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη (9/2).

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παραδέχτηκε ότι τις επόμενες μέρες ότι θα τεθεί στο τραπέζι της Επιτροπής το θέμα διεξαγωγής αποκριάτικων εκδηλώσεων και καρναβαλιών, που ξεκινούν στο τέλος Φλεβάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της, την Τετάρτηθα εξετάσει το θέμα των καρναβαλιών και των γηπέδων.

Ο Υπουργός Υγείας, πάντως, τόνισε προκαλούν ανησυχία οι μεγάλες συγκεντρώσεις. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσον το δυνατόν πιο γρήγορα. 

Διευκρινίσεις για είσοδο στη χώρα και την παρέλευση 7μηνου για αναμνηστική δόση

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι δεν χρειάζεται αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την είσοδο στη χώρα για όσα άτομα έχουν ενεργό πιστοποιητικό εμβολιασμού και προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Ο Υπουργός Υγείας πρόσθεσε επίσης ότι 330.000 άτομα έχουν συμπληρώσει 7 μήνες χωρίς να έχουν λάβει αναμνηστική δόση. Αυτά τα άτομα θα θεωρούνται ανεμβολίαστα και θα στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Επιπλέον, θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.

Τέλος αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, υπογράμμισε ότι στις 31 Μαρτίου θα εξεταστεί αν θα δοθεί παράταση στην αναστολή τους ή αν θα τεθούν οριστικά εκτός ΕΣΥ.