ΕΣΥ: Μέσα σε μια εβδομάδα μειώθηκαν κατά 100 οι διασωληνωμένοι

Ραγδαία αποσυμπίεση του ΕΣΥ παρουσιάζεται, καθώς μέσα σε μια εβδομάδα φαίνεται να μειώθηκαν κατά 100 οι εισαγωγες στις ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ την προηγούμενη Κυριακή ήταν 497 και χθες, Κυριακή 6 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι ανέρχονται σε 398.

Η σημαντική αποσυμπίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι έχει μειωθεί αισθητά και ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσκομεία καθώς στις 30 Μαΐου ο μέσος όρος των εβομαδιαίων εισαγωγών ήταν στους 213 ασθενείς και σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός αυτός έχει πέσει στους 162 ασθενείς (!) που αντιστοιχεί σε μια μείωση σχεδόν κατά 25%.

Συνολικά το Σάββατο 5 Ιουνίου, στα νοσοκομεία της Επικράτειας περίπου 2070 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονταν λόγω κορονοϊού. Δύο στους τρεις νοσηλευόμενους είναι ενήλικες άνω των 55 ετών, και στην συντριπτική τους πλειοψηφία στις ΜΕΘ οι 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι.

 
Τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας δημιουργούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία στους λοιμωξιολόγους. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε κατά την διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας ότι πιθανότατα οδηγούμαστε σε ύφεση, ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ – ΜΑΦ εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 10%.