ΕΣΥ: Την ένταξή στους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά αναμένουν οι νοσηλευτές

Αναμένουν την ένταξή τους οι νοσηλευτές του ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα, την αναγνώρισή τους ως κλάδο στο ΕΣΥ και τη μονιμοποίησή τους στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα όσα δεσμεύθηκε το υπουργείο Υγείας, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Το μήνυμα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.) για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι: «Όλοι οι Νοσηλευτές, παραμένουμε στις θέσεις μας για να υπηρετούμε τον συνάνθρωπο – Όλοι οι Νοσηλευτές παραμένουμε στις θέσεις μας για να θυμίζουμε στην πολιτεία την αγνωμοσύνη της απέναντι μας».

«Η προσφορά στον συνάνθρωπο δεν ήταν ποτέ ανταποδοτική για τους Νοσηλευτές. Ήταν, είναι και θα είναι τρόπος ζωής, ενσυναίσθηση, αλτρουισμός, ανιδιοτέλεια»επισημαίνει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας παράλληλα πως «ενώ σύσσωμη η κοινωνία αναγνωρίζει το έργο των Νοσηλευτών, η πολιτεία κωφεύει, εθελοτυφλεί, περιπαίζει και ενίοτε προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στους Νοσηλευτές, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές πεποιθήσεις και ψηφοθηρικές ονειρώξεις. Ακόμα οι Νοσηλευτές δεν έχουν ενταχθεί στα Β.Α.Ε., ακόμα δεν έχουν Κλάδο στο Ε.Σ.Υ., ακόμα δεν έχουν μονιμοποιηθεί οι επικουρικοί Νοσηλευτές και οι συμβασιούχοι Νοσηλευτές Ο.Α.Ε.Δ.».