Εφιαλτικές στιγμές στην Αττική – Πέρασε την Εθνική η φωτιά

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η κατάσταση από το μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει ήδη μπει στη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην πυρκαγιά της Αττικής. Η φωτιά κατευθύνεται προς το Κρυονέρι, το οποίο εκκενώνεται. Το μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα. Βάσει των τελευταίων εξελίξεων, η πυρκαγιά πέρασε στις Αφίδνες την Εθνική Οδό.

Ακόμα 2 εγκαυματίες από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο ΚΑΤ. Στο Νοσοκομείο έχουν διακομιστεί συνολικά 5 εγκαυματίες και όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή για εκκένωση στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες. Νέο μήνυμα από το 112 καλεί τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας να εκκενώσουν προς τον Ωροπό.

Η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια όπου συνεργεία κόβουν τα δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή.

Αστυνομικοί διώχνουν όσους δεν έχουν φύγει ακόμη, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το μήνυμα οι κάτοικοι από την Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να κατευθυνθούν προς εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και από Δροσοπηγή προς Αφίδνες και Ωρωπό. Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάμες.