«Εφικτό το σενάριο για 18.000 κρούσματα τη μέρα» προειδοποιεί ο Χαράλαμπος Γώγος

«Εφικτό» είναι το σενάριο για 18.000 κρούσματα την ημέρα, με βάση και τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε αρχικά πως δεν θεωρεί ότι θα γίνει πράξη, ωστόσο επί της ουσίας δεν απέκλεισε τίποτα εάν όλα αφεθούν να είναι ανεξέλεγκτα.

«Το σενάριο για 18.000 κρούσματα δεν πιστεύω ότι θα έρθει ποτέ, ελπίζω να μη φτάσουμε εκεί, αυτό θα συμβεί μόνο αν τα αφήσουμε όλα ανεξέλεγκτα, που δε θα γίνει αυτό» επεσήμανε.

Όπως είπε ο κ. Γώγος στόχος είναι να ο εμβολιασμός να φτάσει στο 65%, γιατί αυτό θα ελαττώσει αυτό το εφιαλτικό σενάριο.

Σχετικά με το πως θα επιδράσει η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στο σύστημα Υγείας ανέφερε πως «δεν αποκλείεται επιβάρυνση του ΕΣΥ αν συνεχιστεί η αύξηση της διασποράς. Η μέση ηλικία (νόσησης) είναι 28 ετών ταχύτατη πτώση, 10 έτη πτώση ηλικίας, η διασπορά φαίνεται πια, ο ιός κυκλοφορεί στις νεαρές ηλικίες. Θα πρέπει να προσέξουμε θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να αποφύγουμε αυτά τα σενάρια είναι εφικτό, δεν είναι ανέφικτο».

Επανέλαβε πως η λύση είναι η μεγίστη εμβολιαστική κάλυψη με 85% για το τείχος ανόσιας με δεδομένη τη μεταδοτικότητα των στελεχών που επικρατούν». «Μέχρι να φτάσουμε εκεί πρέπει να υπάρχουν κάποια μέτρα» ξεκαθάρισε ο κ. Γώγος.