Ζάκυνθος: Επετεύχθη η συγκόλληση του χεριού του παιδιού – Ξημερώματα στις 3 ολοκληρώθηκε το χειρουργείο

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα όπου και μεταφέρθηκε χθες λίγο μετά το μεσημέρι ο 10χρονος Ζακυνθινός, έπειτα από τον ακρωτηριασμό του αριστερού του χεριού στο ύψος του ώμου.

Ο μικρός μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου έγιναν προσπάθειες να σταματήσει η αιμορραγία και λίγο μετά τις 14.30 με αεροπλάνο έφυγε για Αθήνα, ώστε να γίνει προσπάθεια συγκόλλησης του χεριού, με λεπτή και ιδιαίτερα δύσκολη χειρουργική επέμβαση.

Σημαντική και καίρια ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η αντίδραση του προσωπικού του νοσοκομείου στο νησί αφού, εκτός από το ότι σταμάτησαν την αιμορραγία του παιδιού, κατάφεραν να διατηρήσουν την αιμάτωση του ακρωτηριασμένου μέλους, ενέργεια κρίσιμη και βασική για την πορεία της συγκόλλησης.

Στο μεταξύ, η επέμβαση στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους γιατρούς και προσωπικό, ώστε να συγκολλήσει το ακρωτηριασμένο μέλος και να επιτευχθεί και επαναγγείωση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το χειρουργείο διήρκησε μέχρι τις 3 περίπου το ξημέρωμα κι ότι η συγκόλληση είχε θετική έκβαση.

Απομένει η αντίδραση του οργανισμού, με τις πρώτες πληροφορίες, όπως προαναφέραμε, να κάνουν λόγο για επιτυχή συγκόλληση και επαναγγείωση.

Οι ευχές όλων των μελών της οικογένειάς της ΗΜΕΡΑΣ και του imerazante.gr, αλλά και των δεκάδων αναγνωστών που επικοινωνούν για να μάθουν νεότερα, συντροφεύουν τον μικρό.

Πηγή: imerazante.gr