Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν χρειάζεται την υποστήριξή σας ο κ. Βαρτζόπουλος, κα Αγαπηδάκη όταν αρνείται να ανακαλέσει ότι οι γυναικοκτονίες γίνονται για δήθεν βιολογικούς λόγους και τον στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης (video)

Την προσπάθεια της Ειρήνης Αγαπηδάκη να υπερασπιστεί τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο ακύρωσε με επιχειρήματα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπενθύμισε και στην αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και στην Ολομέλεια της Βουλής ότι έδωσε πολλαπλές ευκαιρίες στον Υφυπουργό Υγείας, αλλά εκείνος απαξίωσε να ανακαλέσει τις προκλητικές και προβληματικές τοποθετήσεις του, ενώ επεσήμανε ότι κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλοςαπολαμβάνει την εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έχει πρόθεση να τον αντικαταστήσει.

“Ανεβαίνοντας στο βήμα, άκουσα την κυρία Αγαπηδάκη να υπερασπίζεται τον κύριο Βαρτζόπουλο ως απόντα, που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Όμως ήταν παρών ο κύριος Βαρτζόπουλος κυρία Αγαπηδάκη, όταν τον έθεσα προ της ευθύνης του να ανακαλέσει όσα έχει πει για τις γυναικοκτονίες, ότι είναι δήθεν βιολογικό φαινόμενο και ότι δήθεν για βιολογικούς λόγους οι άνδρες είναι επιθετικοί και δολοφονούν και οι γυναίκες είναι αδύναμες και δολοφονούνται. Του έδωσα την ευκαιρία να ανασκευάσει, να ανακαλέσει, να αποσύρει αυτές τις προκλητικές και πολλαπλώς προβληματικές δηλώσεις. Και τι έκανε ο κύριος Βαρζόπουλος; Είπε “έχω μιλήσει για το θέμα δεν θα μιλήσω άλλο. Έχω μιλήσει για το θέμα, δεν θα μιλήσω”. Και επανήλθα και επανέφερα την πρόσκλησή μου. Επισημαίνοντας ότι το να απαντάει έτσι σε πολιτική αρχηγό και μάλιστα στη μόνη γυναίκα πολιτική αρχηγό και να απαξιεί να απαντήσει, από τη μία πλευρά είναι κοινοβουλευτικά ανεπίτρεπτο, από την άλλη πλευρά εκπέμπει το μήνυμα της απαξίωσης λόγω φύλου. Και ξέρετε τι έκανε ο κύριος Βαρτζόπουλος; Και τη δεύτερη φορά έκανε ένα νεύμα και δεν απάντησε. Επομένως τα περί απουσίας του και αδυναμίας του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, δεν ισχύουν σε σχέση με όλα όσα αδιανόητα έχει πει για τις γυναικοκτονίες. Δεν ισχύουν επίσης και διότι έσπευσε αργά, πριν από 10 μέρες, την προπροηγούμενη εβδομάδα, στις 19/7 ο κύριος Γεωργιάδης να τον υπερασπιστεί και να μεταφέρει στην αίθουσα ότι ο κύριος Βαρτζόπουλος με όλα αυτά που λέει, τυγχάνει της πλήρους και απόλυτης στήριξης του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος και δεν πρόκειται να τον καθαιρέσει”, υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.