Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Η Υγεία δεν είναι πεδίο ιδεολογικών ασκήσεων, αλλά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών”

Τις θέσεις της Πλεύσης Ελευθερίας για τον τομέα της Υγείας και τα ζητήματα Αντιμετώπισης της Πανδημίας ανέπτυξε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας διαπίστωσε ότι το μείζον, δηλαδή η αποφασιστική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και της Πρωτοβάθμιας Υγείας δεν έγιναν κύρια προτεραιότητα μιας Εθνικής Πολιτικής για την Υγεία, όπως θα έπρεπε. Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και να ταχθεί εναντίον των υποχρεωτικών εμβολιασμών και της πολιτικής των αποκλεισμών και του διχασμού, που βρίσκονται στον αντίποδα μιας στρατηγικής ενημέρωσης η οποία, όπως είπε, θα έπρεπε να υιοθετηθεί για να πεισθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν. 

«Η Πλεύση Ελευθερίας στήριξε τα πρώτα μέτρα προστασίας, στην αρχή της Πανδημίας, που τα θεώρησε σωστά και έδωσε το πολιτικό παράδειγμα, με δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και σε κοινωνικές πρωτοβουλίες στήριξης ευάλωτων ομάδων, φιλοδοξώντας να την ακολουθήσουν και άλλοι», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και χαρακτήρισε «υποδεέστερη της κοινωνικής και της ιστορικής επιταγής η Κυβερνητική Πολιτική στον τομέα της Υγείας». Επίσης έκανε λόγο για «προσπάθεια αντιμετάθεσης των Κυβερνητικών Ευθυνών και μετακύλισής τους στους ασθενείς και στην κοινωνία», ενώ τόνισε ότι είναι «τραγικό και ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι κατά μέσο όρο χάνονται περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι κάθε μήνα από την πανδημία».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε την «ανάγκη αποφασιστικών απαντήσεων» και ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι απάντηση στο πρόβλημα ούτε υπεύθυνη κοινωνική πολιτική η κυνική τοποθέτηση της Κυβέρνησης “Αν δεν εμβολιαστείς, κόψε το λαιμό σου κι ας πεθάνεις”» διότι «αντίθετα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός, η Υγεία, όπως και η Παιδεία, δεν είναι πεδία ιδεολογικών ασκήσεων, αλλά κοινωνικά δικαιώματα αδιαπραγμάτευτα, κατοχυρωμένα συνταγματικά και υπερνομοθετικά». Επεσήμανε, μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «η διεξαγωγή της ΔΕΘ μόνον για εμβολιασμένους οδήγησε σε άδεια ΔΕΘ».