Ζωή Κωνσταντοπούλου προς την κυβέρνηση για τις υποτιθέμενες αλήθειες του Παύλου Μαρινάκη: “Είστε τόσο ψεύτες! Ξεδιάντροποι ψεύτες”


Τα ψέματα της Κυβέρνησης για την υποτιθέμενη “Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση”, ανέδειξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και έπειτα αποδόμησε όλο το κυβερνητικό αφήγημα . Με αναφορά στις δήθεν αλήθειες του Παύλου Μαρινάκη, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απέδειξε ότι τα λεγόμενα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου συγκρούονται με τα γραφόμενα στα άρθρα του νομοσχεδίου. “Δεν καταργούνται τα ψυχιατρικά νοσοκομεία”, υποστήριζε ο Παύλος Μαρινάκης. “Με την κατάργηση…”, αναφέρει το νομοσχέδιο. 

“Έρχομαι στο νομοσχέδιο και στα ψέματα της κυβέρνησής σας. Δεν θα αφιερώσω πολύ χρόνο στα ψέματα, γιατί θέλω να αφιερώσω τον περισσότερο χρόνο σε αυτά που είναι οι αλήθειες, αλήθειες ζωής, σε αυτά που είναι ιστορικά, θεραπευτικά, ιατρικά κεκτημένα και αποτελούν στοιχείο της κληρονομιάς μας. Μιλώ βεβαίως για τα προγράμματα απεξάρτησης, για το 18 Άνω και το ΚΕΘΕΑ. Θέλω να μιλήσω για αυτά που έχουν αξία και όχι για τις ανάξιες προσπάθειές σας να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα, να αντιστρέψετε την αλήθεια και να παρουσιάσετε το άσπρο ως μαύρο και το μαύρο ως άσπρο. Μόνο στην πρώτη αλήθεια θα σταθώ. Και αν χρειαστεί θα επανέλθω να ξέρετε ότι θα πάρω μια προς μια και της υπόλοιπες.

Λέει ο κύριος Μαρινάκης: “Λένε ψέματα οι ψυχολόγοι, οι ψυχίατροι που εξανίστανται, οι οικογένειες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο Σύνταγμα και τελειώνοντας θα πάμε με την κοινοβουλευτική  μας ομάδα να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας. Λένε όλοι ψέματα και λέει αλήθεια η κυβέρνηση. 

Ακούστε, λοιπόν, την πρώτη αλήθεια του κυρίου Μαρινάκη. Πρώτη αλήθεια. Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, έχει και τίτλο. 

Πρώτη αλήθεια. Δεν καταργούνται τα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Και επεξήγηση. Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν καταργούνται. Μετασχηματίζονται, αποκτώντας νέα νομική μορφή”.

Ποια είναι, λοιπόν, η πρώτη αλήθεια κατά Μαρινάκη; Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν καταργούνται. Να το ξαναπώ. Τα ψυχιατρικά, ακούστε παρακαλώ ποια είναι η πρώτη αλήθεια για να μείνουμε στην πρώτη. Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν καταργούνται. 

Σας διαβάζω από τη σελίδα 15 του νομοσχεδίου. “Από την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και της Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία περιέρχονται αυτοδικαίως στην οικία ΔΥΠΕ, στην οποία αυτά εντάσσονται και λοιπά και λοιπά. Οι εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται αυτοδικαίως από την οικία ΔΥΠΕ ή κατά αυτής χωρίς καμία ειδικότερη διατύπωση. 

Άρα η αλήθεια Μαρινάκη “δεν καταργούνται τα ψυχιατρικά νοσοκομεία”, η αλήθεια του νομοσχεδίου “από την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και της Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η περιουσία τους περιέρχεται στη ΔΥΠΕ” και ούτω καθεξής. Άρα, μπορώ να σας διαβάσω βέβαια πάρα πολλές ακόμη αναφορές και για αυτήν την αλήθεια και για τις υπόλοιπες αλήθειες, επιλέγω να μην το κάνω. Είστε τόσο ψεύτες. Τόσο ξεδιάντροποι ψεύτες που αντί να συνομολογήσετε αυτό που κάνετε, προσπαθείτε να το καλλωπίσετε, προσπαθείτε να το μετονομάσετε. Έτσι και το έγκλημα στα Τέμπη, το αποκαλείτε τραγωδία και ατύχημα. Έτσι και τη γενοκτονία στη Γάζα την αποκαλείτε παράπλευρες απώλειες. Έτσι και κάθε τι που σας θίγει προσπαθείτε να το φτιασιδώσετε και να το ονομάσετε αλλιώς. Δεν ξέρω, θεωρώ ότι πραγματικά πραγματικά έχει ατυχήσει πάρα πολύ αυτός ο τόπος”, ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την κυβέρνηση που βαπτίζει το κρέας ψάρι στην προσπάθεια των υπουργών και του πρωθυπουργού να ξεγελάσουν την κοινωνία.