Ηράκλειο: «Καμπάνα» έξι μηνών με αναστολή στη μητέρα του 9χρονου μαθητή

Η 40χρονη υποστήριξε πως φοβόταν να στείλει το παιδί της στο σχολείο, καθώς άκουγε ότι υπάρχουν «τόσα κρούσματα»

Ένοχη κρίθηκε νωρίτερα σήμερα από το Αυτόφωρο Μονομελές

Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η μητέρα ενός ανήλικου μαθητή, η οποία κρατά το παιδί της μακριά από το δημοτικό σχολείο όπου φοιτά, από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. 

Το δικαστήριο αναγνώρισε στη μητέρα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τελικά της επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο «υιοθέτησε» την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει να επιβληθεί στη 40χρονη μητέρα δυο παιδιών ποινή φυλάκισης έξι μηνών. 

Aξίζει να τονιστεί ότι στη γυναίκα δεν επιβλήθηκε χρηματική ποινή, ωστόσο, πλέον υποχρεούται να «στείλει» ξανά πίσω το παιδί της στο σχολείο του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν συγκινησιακά φορτισμένη, καθώς η γυναίκα, με δάκρυα στα μάτια, είπε ενώπιον της Έδρας ότι μεγαλώνει μόνη της τόσο τον 9χρονο γιο της, όσο και το μεγαλύτερο παιδί της. 

Η 40χρονη υποστήριξε πως φοβόταν να στείλει το παιδί της στο σχολείο, καθώς άκουγε ότι υπάρχουν «τόσα κρούσματα».

Επεσήμανε ακόμη, κατά την απολογία της, ότι κάνει τα πάντα για τα παιδιά της, καθώς δουλεύει πολύ σκληρά, προκειμένου να τα μεγαλώσει.

Μεταξύ άλλων, η 40χρονη ανέφερε στο ακροατήριο ότι πλήρωνε για να κάνει το παιδί της ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον, ούτως ώστε να μη μείνει πίσω στα μαθήματά του. 

Συνελήφθη 47χρονος λιμενικός που δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο

Υπενθυμίζεται πως μια νέα σύλληψη γονέα που κρατούσε το παιδί του μακριά από το σχολείο πραγματοποίησαν οι αρχές χθες Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν 47χρονο λιμενικό, ο οποίος είχε να στείλει το παιδί του στο σχολείο από το Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 47χρονο λιμενικό, ο οποίος είχε να στείλει το παιδί του στο σχολείο από το Μάρτιο του 2020.

Ο 47χρονος συνελήφθη έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, ενώ Με εντολή στρατιωτικού εισαγγελέα ο 47χρονος Λιμενικός αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Πηγή: neakriti.gr