Ηράκλειο: Στα χέρια των Αρχών αρνήτρια μητέρα – Είχε να στείλει το παιδί της δύο χρόνια σχολείο

Στην πρώτη σύλληψη αρνητή γονιού στην Κρήτη λόγω παρατεταμένης απουσίας του παιδιού του από το σχολείο του προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, για μητέρα αρνήτρια, ο 9χρονος γιος της οποίας είχε να πάει στο σχολείο του δύο χρόνια, από την έναρξη της πανδημίας.

Η 40χρονη συνελήφθη χθες το απόγευμα (07/02) μετά από εισαγγελική παραγγελία και σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του άρθρου 88 του νόμου 4871/21 περί παράλειψης εγγραφής σε νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο και εποπτείας ανηλίκου που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 9χρονο αγόρι είχε να πάει στο σχολείο από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2020, καθώς η μητέρα του επικαλείτο την επικρατούσα λόγω της πανδημίας κατάσταση. Η αρνήτρια μητέρα κρατήθηκε και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εισαγγελία Ηρακλείου έχουν κατατεθεί τα στοιχεία συνολικά 25 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου που απέχουν από τα μαθήματά τους και ήδη κινούνται οι προβλεπόμενες από το νέο πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο διαδικασίες σε βάρος των αρνητών γονιών.