Η Βασιλική Πολύζου γιόρτασε την κήρυξη της επανάστασης του 1821 στην Παναγιά Θυμιανή Σφακίων (φωτο)

Τελέστηκε σήμερα στον ιστορικό ναό της Παναγίας της Θυμιανής ο εορτασμός της κύρυξης της επανάστασης του 1821 στη Κρήτη.

Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σφακίων, Πρωτοπρεσβύτερο Πάτερ Αθανάσιο Κουκουνάρη, τον Αρχιμανδρίτη Παΐσιο Παπασηφάκη και τον Πάτερ Στυλιανό Καραϊσκάκη.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμοί ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαο Καλογερή ενώ ακολούθησε ομιλία για τα γεγονότα της εποχής από την ιστορικό – ερευνήτρια, υποψήφια διδάκτορα κα. Γιάννα Πατρουδάκη.

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Σφακίων κατέθεσαν στεφανιά οι: Δήμαρχο Σφακίων Ιωάννη Ζερβό, Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νικόλαο Καλογερή, Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, Βουλευτή Χανίων του Σύριζα Παύλο Πολάκη, εκ μέρους της Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη ο Διευθυντής του Γραφείου της Παναγιώτης Αντωνόπουλος, εκ μέρους της Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Σέβης Βολουδάκη ο Νικόλαος Μανουσέλης, Διοικητή του Πεδίου Βολής Κρήτης, Υποστράτηγο Αναστάσιο Δημουλά, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Σαρικάκη, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών, Επιπυραγό Σωτήριο Αργυρόπουλο, Δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καντάνου – Σελίνου Μιχαήλ Τομαδάκη, Αντιδήμαρχο Πλατανιά Γεώργιο Καλαϊτζάκη, εκπρόσωπο του Κ.Κ.Ε. και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων Μανούσο Σταυργιανουδάκη, εκπρόσωπο και υποψήφια ευρωβουλευτή της “Πλεύσης Ελευθερίας” Βασιλική Πολύζου, εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας της Χώρας Σφακίων ο Αντιδήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Μπραουδάκης, Πρόεδρο της Ένωσης Σφακιανών Χανίων Ανδρέα Μανουσέλη και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Σφακιανών Βορείου Ελλάδος Μαρίνο Παπουτσάκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα από τον Δήμο Σφακίων.

Πηγή: flashnews.gr