«Η Ελλάδα κατά του καρκίνου» και στην Ελαφόνησο

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με τους δήμους της Λακωνίας υλοποιεί το πρόγραμμα «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου» με δωρεάν ελέγχους (ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου) στον γυναικείο πληθυσμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζει το προσεχές διάστημα και για τον νησιωτικό δήμο της  Ελαφονήσου τις ακόλουθες δράσεις:
α) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ο έλεγχος θα γίνει με ψηφιακή μαστογραφία και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες, χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 40 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε μαστογραφία οποιουδήποτε τύπου.

β) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο έλεγχος θα γίνει με τεστ Παπανικολάου και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες, χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 25 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε τεστ Παπανικολάου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες γυναίκες του Δήμου Ελαφονήσου να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 28/1/2022 στα τηλέφωνα 27340 61238, 27340 61055 και 27340 61370, προκειμένου να ενημερωθεί η κινητή μονάδα.

Πηγή: lakonikos.gr