Η εξήγηση της Φωτεινής Παρίντα για το εξώδικο 36 γιατρών στο «Παπανικολάου»

Εμφύλιος ξέσπασε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» έπειτα από το εξώδικο που έστειλαν 36 γιατροί. Το θέμα πήρε και πολιτική διάσταση, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτριά του, Μίνα Γκάγκα.

Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, στράφηκαν κατά των επιστημόνων που υπέγραψαν το εξώδικο. Η δικηγόρος που συνέταξε το κείμενο, η Φωτεινή Παρίντα εξήγησε το κίνητρο των 36 γιατρών της χειρουργικής κλινικής.

«Οι άνθρωποι δεν είναι φυγόπονοι, δεν έχουν θέμα να βγουν μπροστά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αντιθέτως, υπερβάλλουν εαυτούς, όπως το κάνουν αυτά τα δύο χρόνια που μας που μας έχει χτυπήσει η πανδημία. Αλλά πρέπει να εφημερεύουν αυτοί που πρέπει και με τις ιδιότητες που πρέπει. Ο γιατρός που συμμετέχει στην εφημερία έχει την ευθύνη. Αν εφημερεύει στον τομέα της ειδικότητάς του, στο τμήμα του, τότε η ευθύνη είναι λογική και αναμενόμενη. Όταν όμως σε μονάδα COVID, όπου η απαιτούμενη ειδικότητα είναι πνευμονολόγου ή παθολόγου εφημερεύει ένας χειρουργός ο οποίος δεν έχει την απαιτούμενη εκπαίδευση, είναι εκτός του πεδίου των γνώσεων και της εξειδίκευσής του», είπε μεταξύ άλλων η δικηγόρος που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.