Η εξομολόγηση ζωής του Λαρισαίου «ΑΜΑΝ» Βασίλη Πιπέρη στο onlarissa.gr: Ποιοι τον στήριξαν στα δύσκολα και ποια η σχέση του σήμερα με τον Αντωνη Κανάκη και την παρέα του

Βασίλης Πιπέρης: Ένα όνομα που όταν το ακούς το μυαλό σου πηγαίνει κατευθείαν σε άφθονες στιγμές γέλιου. Γιατί τέτοιες προσέφερε απλόχερα ο Λαρισαίος μουσικός και ηθοποιός την «χρυσή» εποχή των «ΑΜΑΝ» παρέα με τον Αντώνη Κανάκη, τον Γιάννη Σερβετά και τον Σωτήρη Καλυβάτση. Σκηνές που έχουν αφήσει ιστορία και που μνημονεύονται ακόμη από τους παλαιότερους που είχαν την τύχη να απολαμβάνουν τις ιστορίες που διακωμωδούσαν με τόσο μεγάλη επιτυχία οι συντελεστές της εκπομπής.

Το αγαπημένο παιδί των Λαρισαίων έχει ζήσει μέχρι στιγμής μία γεμάτη ζωή. Με τα πάνω της και τα κάτω της. Με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Με τις χαρές και τις λύπες. Με τις ευκολίες και τις δυσκολίες. Και από τέτοιες ο Βασίλης Πιπέρης έχει πολλά να μας πει και να μας διδάξει.

Συνέντευξη στον Θοδωρή Τσέτσιλα

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια τον έβγαλαν από το προσκήνιο. Τον «βύθισαν» σε μία άβυσσο που πρέπει να παλέψεις σκληρά για να βγεις. Και τα κατάφερε. Δε λύγισε. Και σήμερα είναι εδώ, πάντα με τα χαμόγελο στα χείλη να μας δώσει ένα σημαντικό μάθημα ζωής πως όσο δυνατός και τρανός κι αν νιώθεις μπορεί σε μία στιγμή να αλλάξουν τα πάντα. Γι’ αυτό, τη ζωή μας θα πρέπει να την απολαμβάνουμε σκορπώντας αγάπη και γέλιο στους γύρω μας, κάτι το οποίο δεν έπαψε ποτέ να κάνει ο Βασίλης Πιπέρης.

Και το τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα «Εγώ ο Μετριόφρων» ήρθε να αποδείξει πως ο Βασίλης είναι και πάλι εδώ. Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία του τραγουδιού, το onlarissa.gr συνομίλησε με τον Βασίλη Πιπέρη, ο οποίος σε μία εξομολόγηση ζωής μιλάει για το πώς προέκυψε η αγάπη του για τη μουσική, πως ξεκίνησε η επαγγελματική του ενασχόληση, πως έγινε μέλος των «ΑΜΑΝ», πως περνούσαν στα γυρίσματα, ποιοι του στάθηκαν στα δύσκολα που αντιμετώπισε…

– Πως προέκυψε η αγάπη και η ενασχόληση σας για τη μουσική;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική από 7 ετών, κάνοντας μαθήματα κιθάρας σε έναν καθηγητή, εξελίχθηκα σιγά-σιγά και από 18 χρονών άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το μπάσο, δουλεύοντας νύχτα στη Λάρισα σε διάφορα μουσικά σχήματα».

– Πως γνωριστήκατε με τους συνεργάτες σας στο «ΑΜΑΝ»;

«Η γνωριμία μου με τα παιδιά έγινε στην εκπομπή «Κομφούζιο» που έπαιζε τότε στην ΕΡΤ3 στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όπου συμμετείχα μετά από πρόταση που δέχτηκα από τον αείμνηστο Αντώνη Παραρά. Περνούσαμε πολύ ωραία και για να σας δώσω να καταλάβετε, στην τελευταία εκπομπή κυριολεκτικά γκρεμίσαμε το στούντιο. Έπειτα το «Κομφούζιο» πήγε στο STAR για λίγο καιρό ακόμη, και κατόπιν συμμετείχα στην εκπομπή «Βραδιά Οπλίτη» που έκανε ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος τότε ήταν φαντάρος. Και μετά απ’ αυτό ξεκίνησαν οι «ΑΜΑΝ» το 1997, όντας βασικό μέλος της ομάδας».

– Τι αναμνήσεις έχετε από εκείνη την «χρυσή» εποχή για εσάς;

«Τις καλύτερες. Παρ΄ όλο που ήταν ομολογουμένως δύσκολα καθώς είχαμε πολλά γυρίσματα και έπρεπε και να μοντάρουμε τις εκπομπές για να βγούνε στον «αέρα», κι ‘γω πηγαινοερχόμουνα συνεχώς στη Λάρισα. Οι αναμνήσεις μου όμως από εκείνες τις ημέρες είναι μόνο όμορφες και τις θυμάμαι με νοσταλγία».

– Η συνεργασία σας με τους Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Σερβετά, Σωτήρη Καλυβάτση πως ήτανε;

«Άψογη. Περνούσα πολύ ωραία και το διασκέδαζα με όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό κράτησα χαμηλούς τόνους και δε συμμετείχα στις εντάσεις που προέκυψαν μετέπειτα στη συνεργασία».

– Στάθηκαν στο πλευρό σας στα δύσκολα που αντιμετωπίσατε;

«Όλοι τους με βοήθησαν, και θέλω να τους ευχαριστήσω παρά πολύ γι’ αυτό. Μία αξιέπαινη κίνηση των παιδιών του «Ράδιο Αρβύλα» ήταν η συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων για τη συνέχιση της αποκατάστασης μου στο κέντρο που βρισκόμουνα».

– Έχετε επικοινωνία μαζί τους;

«Ναι, βεβαίως κι έχω, αν κι τις πιο πολλές σχέσεις τις διατηρώ με τον Γιάννη Σερβετά, με τον οποίο έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και με επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί».

– Όποιος σας γνωρίζει, βλέπει ότι είστε ένας άνθρωπος με το χαμόγελο στα χείλη, παρ’ όλο που έχετε περάσει πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή σας με την περιπέτεια της υγείας σας. Όλο αυτό σας έκανε να αναθεωρήσετε τα πράγματα στη ζωή;

«Σαφώς και μ’ άλλαξε η περιπέτεια που πέρασα και σαφώς αναθεώρησα πολλά πράγματα στη ζωή. Το σημαντικότερο που σκέφτηκα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος στη ζωή μας να μη χαμογελάμε και πρέπει να ζούμε το τώρα χωρίς να σκεφτόμαστε το αύριο, προσφέροντας αγάπη και γέλιο στους γύρω μας».

– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο;

«Να υπάρχει αλληλοβοήθεια και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Σε κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα μία λύση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον και θα υπάρξει μία κοινωνία πιο όμορφη, πιο καλή και πιο δίκαιη».

– Πρόσφατα, κυκλοφορήσατε και το τραγούδι «Εγώ ο Μετριόφρων». Πως έγινε η επαφή για το τραγούδι που σας επαναφέρει μετά από χρόνια στη μουσική σκηνή;

«Το τραγούδι αυτό είναι πολύ παλιό. Είναι ενός φίλου μου, του Βαγγέλη Δημητρίου, που το έγραψε τη δεκαετία του ’80, και πήραμε την απόφαση να το βγάλουμε τώρα. Ευχαριστούμε τη «Real Music» που κυκλοφόρησε το τραγούδι, να είναι καλά τα παιδιά και εύχομαι να πάει όσο πιο καλά γίνεται».

– Σκέφτεστε να κυκλοφορήσετε κι άλλα τραγούδια το επόμενο διάστημα;

«Όχι τόσο άμεσα καθώς ακόμη είναι νωρίς, μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι, όμως υπάρχουν συζητήσεις για κυκλοφορία κι άλλων τραγουδιών σε μεταγενέστερο χρόνο».

– Σας έχει γίνει πρόταση να συμμετέχετε και πάλι σε κάτι τηλεοπτικό;

«Προς το παρόν όχι, όμως θα μ’ ενδιέφερε να συμμετέχω στο μέλλον σε κάποιο σίριαλ ή σε κάποια σειρά σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι».

– Σας ευχαριστώ πολύ για τη κουβέντα.

«Εγώ σας ευχαριστώ».

Πηγή: onlarissa.gr