Η επίσημη ανακοίνωση του Allou! Fun Park για το ατύχημα – Κοπέλα νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Allou Fun Park για το χτεσινό άτυχημα με τρενάκι του πάρκου που είχε ώς αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων μεταξύ των οποίων και ενός μικρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία νεαρή κοπέλα που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ προληπτικά καθώς φέρει:

  • Κατάγματα πλευρών και πνευμοθωρακα δεξιά, θλάσεις πνευμόνων 
  • Σοβαρή κάκωση σπληνός, αλλά είναι σταθεροποιημένη
  • θλαστικό στο τριχωτό της κεφαλής
  • θλαστικό τραύμα στον αγκώνα και διάσειση. Θα νοσηλευτεί στη νευροχειρουργική κλινική

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού» και ότι «το εν λόγω παιχνίδι όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Allou! Fun Park

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

«Με ξύπνησαν λιπόθυμο μέσα στο νερό», τι λέει ο ένας από τους 4 τραυματίες

Ο 25χρονος Στέλιος, ένας από τους τραυματίες, μίλησε στον ΑΝΤ1 και σημείωσε: «Μπήκαμε στο τρενάκι, το οποίο δεν είχε κάποια ζώνη. Κατεβαίνοντας από τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα, δεν υπήρχε καν νερό και αμέσως στη στροφή το βαγόνι εκτροχιάστηκε και εμείς πέσαμε στο νερό και εμένα με ξύπνησαν λιπόθυμο μέσα στη λάσπη, στο νερό.

Έχω χτυπήσει στα πλευρά, έχω κάνει 12 ράμματα στο κεφάλι, έχω χτυπήσει στον ώμο μου. Μια κοπέλα έχει τέσσερα πλευρά σπασμένα και τρύπα στον πνεύμονα και ένα άλλο παιδί έχει ρήξη σπλήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός που τραυματίστηκε.

«Από το πάρκο, ήρθαν εδώ μόνο και μόνο για να πιάσουν ένα παιδί από τα υπόλοιπα, στο οποίο να πουν και καλά δεν είναι έτσι τα πράγματα ότι και καλά σηκωθήκατε εσείς στο τρενάκι και τέτοια.

Ήρθαν για να μας δείξουν ότι και καλά φταίγαμε εμείς, αλλά αυτό δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση γιατί εμείς κρατιόμασταν δεξιά και αριστερά σε κάτι σίδερα και δεν είμαστε 12 χρονών παιδιά για να σηκωθούμε, αλίμονο. Εμείς να διασκεδάσουμε πήγαμε», είπε ο Στέλιος.