Η ΠΟΕΔΗΝ χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ για αποζημίωση σε πιθανές παρενέργειες των εμβολίων του κορωνοϊού

Όταν εμείς είπαμε ότι  η παράλυση της συναδέλφου στη ΚΕΡΚΥΡΑ εάν  συνδεθεί με τον εμβολιασμό εφ’ όσον προκύψει  από τις ιατρικές εξετάσεις ανοίγει το δρόμο για  αποζημίωση υπήρξαν αμφιλεγόμενες αντιδράσεις.

Μας κατηγόρησαν ότι κάνουμε ζημιά στην εθνική προσπάθεια των εμβολιασμών.

Τη στιγμή μάλιστα που και οι πέτρες γνωρίζουν ότι κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για τον εμβολιασμό όλων. Πολιτών και Υγειονομικών, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα.  Έβγαιναν αρμόδιοι  και έλεγαν ότι καμία αποζημίωση δεν μπορεί να διεκδικηθεί από  τα εμβόλια.

Εάν εμείς κάναμε ζημιά  στην προσπάθεια εμβολιασμών οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη στάση τους σε συγκεκριμένα εμβόλια εταιρειών με τα οποία εμβολιάσθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι με ελάχιστες παρενέργειες τι κάνουν;

Όλα τα εμβόλια, όλα τα φάρμακα σε απειροελάχιστες  πιθανότητες (για τη συγκεκριμένη του  παιδιού 1 προς 1 εκατομμύριο δόσεων  εμβολίων) όπως  τονίζεται  και στην  απόφαση του ΣτΕ  μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες. Γιατί να μην μπορούν οι παθόντες ή οι οικογένειές  τους να διεκδικήσουν αποζημίωση;

Να μην ξεχνάμε ότι  μας ζητήθηκαν μέχρι  υπογραφές για αποποίηση ευθυνών σε εμβολιαστικό κέντρο Νοσοκομείου. 

Έρχεται τώρα ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ με μία ιστορική και γενναία απόφαση να ανατρέψει το σκεπτικό  αρμοδίων.

Αναιρείται  απόφαση του ΕΦΕΤΕΙΟΥ και επιδικάζει αποζημίωση σε οικογένεια παιδιού για παρενέργειες παιδικού εμβολίου  με το σκεπτικό ότι η προκαλούμενη από τον εμβολιασμό βλάβη συνιστά υπέρμετρη θυσία του παθόντα ( βλάβη υγείας, προσβολή της προσωπικότητας του), η οποία υπερβαίνει τα όρια της θυσίας, στην οποία είναι ανεκτό  από την έννομη τάξη να υποβάλλονται οι πολίτες χάριν του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει μια οικογένεια από το τραγικό συμβάν που συνέβη στο παιδί τους  από ένα ασφαλέστατο παιδικό εμβόλιο. Η απόφαση αυτή αποτελεί δίχτυ ασφαλείας για τους πολίτες και φυσικά δεν στρέφεται  κατά των εμβολιασμών.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για εμβολιασμό όλων.