Θάνος Πλεύρης: “Το 2025 θα ‘ναι έτοιμο το Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια και της πολιτείας, εάν χρειαστεί”

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Τον συνόδευαν οι διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μποζαντζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης. Μαζί τους ήταν η υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, Ειρήνη Χατζοπούλου και η Διευθύντρια ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου. Είχε προηγηθεί σύσκεψη με όλους τους προαναφερθέντες, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Θάνο Πλεύρη για την κατάσταση στις νοσηλευτικές δομές της Θεσσαλονίκης.

«Βρισκόμαστε σε ένα πλαίσιο που η πίεση από την πανδημία στο σύστημα δεν είναι μεγάλη. Αντίστοιχα, σιγά σιγά αρχίζει να υπάρχει και μία εξισορρόπηση στο κομμάτι των ιώσεων και αντιστοίχως εδώ πέρα κοιτάμε όλο το πλαίσιο και όλων των συνεργασιών ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη», δήλωσε ο υπουργός μετά από τη σύσκεψη.

Ο Θάνος Πλεύρης ξεναγήθηκε από τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη και στην πλήρως ανακαινισμένη πτέρυγα του Ακτινολογικού Εργαστηρίου. Το νοσοκομείο έχει εξοπλιστεί μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα όπως μαγνητικό τομογράφο τελευταίας γενιάς, νέο αξονικό τομογράφο, τρία φορητά ακτινολογικά, Ψηφιακό μαστογράφο και ψηφιακό ακτινογραφικό που βελτιώνουν τις υπηρεσίες υγείας και συμβάλουν στην ταχύτερη διακίνηση ασθενών με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου αναμονής των πολιτών. Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ευόσμου όπου η Διευθύντρια Ειρήνη Οικονομίδου τον ξενάγησε στους χώρους του ΚΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με το παιδιατρικό νοσοκομείο, καθώς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι απέβη άκαρπος ο διαγωνισμός για την κατασκευή των νοσοκομείων Κομοτηνής, Παιδιατρικού Θεσσαλονίκης και Σπάρτης, λόγω του μεγάλου ύψους των προσφορών.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα και με τα τρία νοσοκομεία του Ιδρύματος Νιάρχος και μάλιστα το ίδιο το “Νιάρχος”, χθες, σε επιστολή που έστειλε και στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων, αναφέρει ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες. Ήταν μία διαδικασία την οποία την κάνει το ίδιο το “Νιάρχος”, που βγήκε άκαρπη. Από ‘κει και πέρα θα γίνουν όλες οι διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση εμείς διαβεβαιώνουμε ότι και σαν Πολιτεία, άμα χρειαστεί να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο, αν χρειαστεί και με χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή η συνδρομή θα υπάρξει. Όχι απλώς δεν υπάρχει πρόβλημα για το “Παιδιατρικό”, αλλά θα είναι και απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί ώστε το 2025 η Θεσσαλονίκη να έχει Παιδιατρικό Νοσοκομείο με 33 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ Παίδων και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ στα παιδιά, που έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός και ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε εμείς να υποδείξουμε τη διαδικασία, αλλά ξέρουμε ότι το Ίδρυμα θα κάνει όσες ενέργειες χρειάζονται ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα, και έχουμε και απόλυτη εμπιστοσύνη και εξαιρετική συνεργασία με το Ίδρυμα όλο αυτό το διάστημα. Άρα δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία».