Θεμιστοκλέους: «Έρχεται 3η δόση εμβολίου για τους κάτω των 50»

Την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και σε όσους είναι κάτω των 50 ετών προανήγγειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μάλιστα, είπε πως είναι αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ο ίδιος επικαλέστηκε ευρήματα της μελέτης, τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. Όπως είπε: «Ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει» και τόνισε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, όπως είπε γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού προανήγγειλε πως έχει έρθει η σειρά των κάτω των 50 ετών, και – όπως είπε – αναμένουν την ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Τέλος, συνέστησε στους πολίτες να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.