Θεοδωρικάκος: «Να τηρηθούν τα μέτρα αλλιώς… γήπεδα χωρίς κόσμο στις εξέδρες»

Πολύ αυστηρή σύσταση για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού έκανε σε συνέντευξή του στο MEGA ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπου ανέφερε πως αν δεν υπάρξει αλλαγή στην στάση των φιλάθλων θα πάμε σε αγώνες χωρίς οπαδούς στις εξέδρες.

«Οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκα. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να πάμε στο γήπεδο να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα και το αγαπημένο μας άθλημα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ας προστατέψουν όλοι και τους εαυτούς τους και την ομάδα τους» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο διάλογος του κ. Θεοδωρικάκου με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο έχει ως εξής: 

Θεοδωρικάκος: «Θέλω να είναι ξεκάθαρο κάτι κύριε Ευαγγελάτο, αν μου επιτρέπεται θέλω να είναι τελείως ξεκάθαρο, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πάψει να υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνουμε στα γήπεδα να παρακολουθούμε τους αγώνες τόσο απλά πρέπει να μπει ένα τέλος και δεν γίνεται κάθε ένας φίλαθλος να ασχολείται μαζί του ένας αστυνομικός.»

Ευαγγελάτος: «Ναι αυτό που λέτε τώρα είναι είδηση και σοβαρή, άρα αυτό θα αφορά κάθε ομάδα δηλαδή αν κάνετε έλεγχο στο τάδε γήπεδο δεν θα πηγαίνουν σε αυτό το γήπεδο ή να το κόψετε συνολικά για όλα τα γήπεδα;»

Θεοδωρικάκος: «Ήδη οι κανονισμοί, ήδη οι αποφάσεις που υπάρχουν έχουν κυρώσεις για τις ομάδες όταν δεν τηρούν αυτά τα μέτρα, κυρώσεις οι οποίες γίνονται πραγματικότητα.»

Ευαγγελάτος: «Κάνετε κάποιο έλεγχο;»

 Θεοδωρικάκος: «Βεβαίως και γίνονται έλεγχοι, αλλά οι έλεγχοι είναι δειγματοληπτικοί από την πλευρά της αστυνομίας. Να σας φέρω ένα παράδειγμα, στη χθεσινή περίπτωση του ΠΑΟΚ που δυστυχώς είχαμε επεισόδια τα οποία με στενοχώρησαν. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε ποδόσφαιρο, για να βλέπουμε το ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο και να μη βλέπουμε επεισόδια και να μην βλέπουμε την αστυνομία να αναγκάζεται να επεμβαίνει. Κάποιοι από τους φιλάθλους που συνελήφθησαν, τέσσερις νομίζω, δεν είχε κανείς τους πιστοποιητικό ότι έχει εμβολιαστεί, μόνο ένας από τους τέσσερις είχε νοσήσει. Αυτό επισύρει ποινή, πρόστιμο το οποίο είναι υποχρεωμένες οι αρχές και το επιβάλουν στη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτό γιατί πιστεύω ότι δεν είναι πρόβλημα μόνο μιας ομάδας. Είναι πρόβλημα όλων των ομάδων. Οφείλουν λοιπόν όλοι να τηρήσουν αυτό το μέτρο, προφανώς η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους, θα τηρεί ειδικά το μέτρο που αφορά τη μάσκα. Το βλέπει κανείς και από την τηλεόραση. Δυστυχώς στη μεγάλη τους πλειονότητα δεν φορούν μάσκες οι άνθρωποι και ζητώ το επόμενο Σαββατοκύριακο το σύνολο των ομάδων να πάρουν αυτό το μέτρο και οι φίλαθλοι όλοι, οι οπαδοί όλοι και όσοι θα πάμε στο γήπεδο το Σαββατοκύριακο να φοράμε μάσκα για να μπορέσει να συνεχιστεί η δυνατότητα να συμμετέχουμε και να παρακολουθούμε τους αγώνες.»