«Θερμή» υποδοχή στον Άδωνι από γιατρούς στο Νοσοκομείο του Ρίου – Η ειρωνική απάντησή του

Μια ακόμη… θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον υπουργό Υγείας νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτυρόμενοι για την απαξίωση του ΕΣΥ. Την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου τον υποδέχθηκαν με πανό και διαρτυρίες.

Οι αντιδράσεις των γιατρών αφορούσαν στις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις και την διαρκή εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας. Ο υπουργός απάντησε με ειρωνία.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

«Όσοι μας κατηγορούν για παραμέληση του ΕΣΥ, ας δουν αυτό το Νοσοκομείο, από 84.000.000€ ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό το 2019, στα 129.000.000€ το 2024 αύξηση +51%. Περισσότεροι γιατροί, περισσότεροι νοσηλευτές, περισσότερο λοιπό προσωπικό, καινούργια μηχανήματα και έργα που τώρα εξελίσσουμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ ύψους 55.000.000€ (νέα ΤΕΠ, ανακαίνιση κλινικών, wc, ενεργειακή αναβάθμιση κ.λπ.).

Και όμως, και σε αυτό το Νοσοκομείο με αυτά τα χαρακτηριστικά που σας περιέγραψα και μάλιστα σε μια μέρα χαράς με την πρόσληψη 95 νέων νοσηλευτών, η «Συμμορία της Μιζέριας» πάλι βρήκε λόγο διαμαρτυρίας. 15 περίπου μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου για να φωνάξουν, που… κάνουμε προσλήψεις αυτήν την φορά. Γι´ αυτό σας λέω, μην δίνετε σε όλα αυτά καμία σημασία15 Διαμαρτυρόμενοι στους 2.150 εργαζομένους του Νοσοκομείου…» απάντησε με οίηση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: newsbreak.gr φωτό: Twitter Άδωνις Γεωργιάδης