Θεσσαλονίκη- Δραματική μαρτυρία γιατρού: «Ζούμε δεύτερο Νοέμβριο»

Μιλώντας στον αέρα του Real fm 107,1, ο ακτινολόγος, επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου, περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που διαδραματίζονται στο νοσοκομείο.

«Δεν υπάρχει χώρος για να διασωληνωθεί οποιοσδήποτε άλλος ασθενής που τυχόν έχει ανάγκη κλίνης εντατικής θεραπείας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο μετά το κλείσιμο της γενικής εφημερίας νοσηλεύονταν 36 ασθενείς σε κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι περισσότερες από αυτές τις κλίνες «διασκευάστηκαν ως τέτοιες εκ των ενόντων», ενώ πριν από δυο μέρες νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, στο ίδιο νοσοκομείο, 23-24 ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο ακτινολόγος έκανε λόγο, επίσης, για ελάχιστα περιθώρια στο σύστημα υγείας προσθέτοντας ότι αυξημένος κατά 15%σε σχέση με την προηγούμενη συν-εφημερία με το «Άγιος Παύλος» ήταν και ο αριθμός των νέων εισαγωγών που διαμορφωνόταν σήμερα το πρωί σε 55-56.

«Τα πράγματα χειροτερεύουν. Είναι πολύ δύσκολα. Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι η χειρότερη», επανέλαβε και εξέφρασε την ελπίδα να μην ακολουθήσει «Μεγάλη Εβδομάδα» όσον αφορά και στην εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη χώρα.

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε ακόμη πως τα άτομα που μολύνονται είναι νεότερης ηλικίας, ενώ η διάρκεια της νοσηλείας είναι μεγαλύτερη λόγω των μεταλλάξεων.

Προειδοποίησε, τέλος, ότι αν ξεφύγει η κατάσταση από πολιτεία και πολίτες στη λογική του «δεν αντέχουμε άλλο« και «δεν ελέγχουμε ή δεν αυτοελεγχόμαστε» τότε «θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο».