Θεσσαλονίκη: 8 μοναχές θετικές νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

Μπορεί στο συγκεκριμένο μοναστήρι στο Χορτιάτη, να υπήρχε ταμπέλα ότι… στο μοναστήρι δεν κολλάει ο κορωνοϊός ωστόσο 8 από τις μοναχές είναι ήδη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο χτυπημένες από τον ιό.

Μάλιστα σύμφωνα με το MEGA, οι δύο από αυτές είναι σε σοβαρή κατάσταση αλλά δεν έχουν διασωληνωθεί.

Στο συγκεκριμένο μοναστήρι υπήρχε επιγραφή ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει μέσα στη μονή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγουμένη έλεγε στις υπόλοιπες μοναχές να μην εμβολιαστούν.

Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε γίνει γνωστό και στην Κω, στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, όπου και οι επτά μοναχές είχαν διαγνωστεί θετικές στον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, σε μοναστήρι των Τρικάλων και συγκεκριμένα στη Μονή Σταγιάδων, εκοιμήθη η ηγουμένη Παρθενία Μοναχή από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr η υγεία της 81χρονης γερόντισσας επιδεινώθηκε τις τελευταίες μέρες και κατέληξε στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου νοσηλευόταν.

Η γερόντισσα Παρθενία ποίμαινε την αδελφότητα της ιστορικής Μονής, η οποία χρονολογείται από το 1004 μ.Χ. από το 2013, όταν και διαδέχθηκε τη γερόντισσα Θεονύμφη.