Θρήνος για τη Ζέφη

Το τελευταίο αντίο στη Ζαφειρένια Παπαδοκωστάκη είπαν χθες το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι που συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου του Ρεθύμνου. Ο θρήνος κυριάρχησε στην Εξόδιο Ακολουθία για την 30χρονη που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν έτρωγε με φίλους της και ένα κομμάτι από σουβλάκι της έκοψε την αναπνοή.

Η Ζαφειρία, που οι φίλοι της φώναζαν «Ζαφειρένια» ή «Ζέφη» ήταν εργοθεραπεύτρια και προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, μέλη του οποίου εξέφρασαν τη θλίψη τους σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μαύρη μέρα σήμερα για το Ρέθυμνο και για την Ειδική Αγωγή!», ήταν ο τίτλος μίας ανάρτησης.

«Η Ζέφη μας, η γλυκύτατη μας εργοθεραπεύτρια, χρόνια εθελόντρια στο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου και στο Ειδικό Σχολείο και μετά από σπουδές και μεταπτυχιακά, αναπληρώτρια σε άλλα μέρη, φέτος τα έφερε η μοίρα να επιστρέψει στο σχολείο μας και στα αγαπημένα της παιδιά…

...κι όμως η μοίρα τα φέρνει όπως αποφασίζει εκείνη…

Άδικα έφυγε χτες τη νύχτα μετά από πνιγμό με φαγητό και μπροστά σε φίλους! Μας λυπεί ιδιαίτερα και μας αφήνει μια αίσθηση αδικίας ο αναπάντεχος χαμός της!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα Ζέφη μας και κουράγιο στην οικογένεια!», έγραψαν σε μία ανάρτηση.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που προκάλεσε θρήνο στο Ρέθυμνο. Στις αρχές του μήνα ένας 43χρονος πνίγηκε από το τοστ, το οποίο έτρωγε στο σπίτι του με την παρέα του στο χωριό Μύρθιος Αγίου Βασιλείου.