Ιατρείο Long Covid το Κέντρο Υγείας

Την Υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Ειρήνη Χατζοπούλου επισκέφθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος.

Τα κύρια θέματα της συνάντησης επικεντρώθηκαν στην ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης της λειτουργίας των υγειονομικών δομών αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ εντός του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σύμφωνα με τις σύγχρονες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η επανενεργοποίηση των Περιφερειακών Ιατρείων και εξυπηρετούμενων από αυτά ιατρείων με μεγαλύτερη κάλυψη και συχνότητα ιατρών. Υπενθυμίζεται πως για το θέμα προηγήθηκε η κινητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης της αντιπολίτευσης “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών”, Ευάγγελου Βαρνιτσιώτη.

Συζητήθηκε ακόμη η ενίσχυση με επιπλέον ιατρό του περιφερειακού ιατρείου της Μαρώνειας, το οποίο έχει κομβικό ρόλο κατά τη θερινή περίοδο και την υγειονομική υποστήριξη της παραλιακής ζώνης, κατά το πρότυπο της επιτυχούς λειτουργίας του κατά την περσινή περίοδο.

Συγχρόνως, διερευνήθηκε η ένταξη του Κέντρου Υγείας Σαπών στο Ταμείο Ανάκαμψης για κατασκευαστικές αναβαθμίσεις του, όπως οι συντηρήσεις. Τέλος, συμφωνήθηκε η αξιοποίησή του στον μέγιστο βαθμό ως Ιατρείο LONG-COVID για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων του κορωνοϊού στον τοπικό πληθυσμό.

Πηγή: inkomotini.gr