ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Να ανακηρυχτεί η 28η Φεβρουαρίου ως Εθνική Ημέρα Πρόληψης Ατυχημάτων

Ιπποκράτης 460-370 π.Χ. «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν».

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η αναφορά στον πατέρα της Ιατρικής σηματοδοτεί την συμπαράσταση του γιατρού στον πόνο του ανθρώπου, αλλά και την ευαισθητοποίηση στην πρόληψη.

Δεδομένου ότι τα πάσης φύσης ατυχήματα  στις 2 πρώτες δεκαετίες της ζωής αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στα παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες η πρότασή μας για ανακήρυξη της 28ης Φεβρουαρίου ως Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Ατυχημάτων θεωρείτε επιβεβλημένη.


Στόχος της ημέρας αυτής θα είναι να φέρουμε στη μνήμη μας και να τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες από πάσης φύσεως ατυχήματα και να καταβάλουμε  κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή στο μέλλον θανάτων και τραυματισμών, που μπορούν να αποφευχθούν.

Προτείνουμε επίσης την 28η Φεβρουαρίου κάθε έτους να πραγματοποιείται συμβολική συγκέντρωση  στο σημείο σύγκρουσης των 2 τρένων, στην είσοδο των Τεμπών, με κύριους οργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών και συμμετοχή όλων  των φορέων, καθόσον στη περιοχή των Τεμπών έχουν συμβεί πολύνεκρα ατυχήματα και έχουν αφαιρεθεί νεανικές ζωές. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής μας να ενισχύσουν δημόσια την πρότασή μας με αντίστοιχες ανακοινώσεις, τον δε Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να μεριμνήσει για την υλοποίηση της πρότασής μας.