Ιερά Σύνοδος: Σκέψεις για πρόσληψη σεκιούριτι ώστε να γίνεται έλεγχος στις εκκλησίες

Από σήμερα μέχρι την Παρασκευή (3/12) συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύουν στους Ναούς, ενώ παράλληλα για δεύτερη φορά γίνεται έκκληση στους πιστούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα.

Με νέα εγκύκλιο σκέφτονται να επανέλθουν αρκετοί Ιεράρχες καθώς είναι προβληματισμένοι για τις μεγάλες λειτουργίες τις ημέρες των γιορτών.

Σεκιούριτι στις εκκλησίες για ελέγχους

Την ίδια στιγμή, υπάρχει η σκέψη της πρόσληψης υπαλλήλων σεκιούριτι για να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού και διαγνωστικά τεστ.

Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόστηκε την Τρίτη (30/11) στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα, όταν εταιρία σεκιούριτι ανέλαβε την επίβλεψη των υγειονομικών μέτρων για το πλήθος των πιστών που πήγαν από νωρίς στην Εκκλησία ενώ λόγω των μέτρων, η είσοδος και η έξοδος επιτρεπόταν από συγκεκριμένες πόρτες.

Η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε σαν αποτέλεσμα της αναφοράς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε πως υπάρχει αδυναμία για έλεγχο των πιστοποιητικών σε όσους προσέρχονται στους ιερούς ναούς, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση, και την Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εισέρχονται στους ναούς με επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού τεστ.

Παράλληλα ιερείς έχουν αναλάβει τα έξοδα των rapid test για τους πιστούς με οικονομικά προβλήματα, ενώ δεν ήταν λίγες και οι περιπτώσεις που μανουάλια βγήκαν εκτός ναού για να ανάψουν οι πιστοί ένα κερί.