Ισραήλ: Προσφέρει σε ανοσοκατασταλμένους το φάρμακο της AstraZeneca για την πρόληψη της COVID

Το Ισραήλ θα ξεκινήσει να προσφέρει το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca, που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της COVID-19, σε ανοσοκατασταλμένους που δεν έλαβαν αρκετή προστασία από τα αντισώματα των εμβολίων.

Το AZD7442 έχει λάβει Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) στις ΗΠΑ από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 για την προφύλαξη πριν από την έκθεση (πρόληψη) της COVID-19 σε ενήλικες και εφήβους (ηλικίας 12 ετών και άνω που ζυγίζουν 40 κιλά ή περισσότερο) με μέτρια έως σοβαρή ανοσογονική ανεπάρκεια λόγω ιατρικής κατάστασης ή ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων και οι οποίοι ενδέχεται να μην έχουν επαρκή ανοσολογική απόκριση στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, καθώς και σε εκείνα τα άτομα για τα οποία δεν συνιστάται ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 λόγω ιστορικού σοβαρής ανεπιθύμητης αντίδρασης σε ένα COVID-19 εμβόλιο.

Έχει αποδειχτεί 83% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής νόσου και θανάτου από COVID-19, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, την Τρίτη 15/2).

Το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν αποτελεί θεραπεία για όσους έχουν νοσήσει ή μέσο πρόληψης για όσους έχουν ήδη εκτεθεί στον ιό.

«Το προϊόν θα δοθεί ανεξαρτήτου προηγούμενης ανάρρωσης από COVID-19 ή προηγούμενου εμβολιασμού, με την προϋπόθεση ότι έχουν περάσει 2 εβδομάδες από τη λήψη του εμβολίου» είπε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ. 

ΗΠΑ: Προμηθεύεται νέες δόσεις της θεραπείας αντισωμάτων της AstraZeneca

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ οριστικοποίησε τη συμφωνία του για την αγορά επιπλέον ενός εκατομμυρίου δόσεων AZD7442 (150 mg tixagevimab συσκευασμένο μαζί με 150 mg cilgavimab), ενός συνδυασμού αντισωμάτων μακράς δράσης για την προφύλαξη πριν από την έκθεση (πρόληψη) της COVID-19 σε ανοσοκατεσταλμένους πληθυσμούς.

Αυτή η συμφωνία συμπεριλαμβάνει τις 500.000 δόσεις, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στις 12 Ιανουαρίου 2022 και ακολουθεί την αρχική συμφωνία της κυβέρνησης για την αγορά 700.000 δόσεων AZD7442, οι οποίες χορηγούνται ήδη σε τοποθεσίες στις ΗΠΑ, με τελικό σύνολο 1,7 εκατομμύρια δόσεων. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να διανείμει αυτές τις πρόσθετες δόσεις σε πολιτείες και εδάφη χωρίς κόστος.