Ισραήλ: Υπό… επιτήρηση το φαινόμενο «Flurona» – Είναι συνδυασμός γρίπης και κορωνοϊού

Ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα μετά τον εντοπισμό του ιού «florona» ή «flurona» που πρόκειται για έναν συνδυασμός γρίπης και κορωνοϊού, το πρώτο κρούσμα του οποίου εντοπίστηκε στο Ισραήλ.

Την περίπτωση ταυτόχρονης νόσησης από γρίπη και κορωνοϊό αποκάλυψε η ισραηλινή εφημερίδα Υediot Ahronot, αναφέροντας πως η ασθενής είναι μια έγκυος στην πόλη Πετάχ Τίκβα.

Η γυναίκα εισήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Ιατρικό Κέντρο Rabin της πόλης για να γεννήσει, και εκεί διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί και από τους δύο ιούς.

Ο νέος ιός βαφτίστηκε flurona από τον σύνδυασμό των όρων flu που σημαίνει γρίπη και corona που είναι το πρώτο συνθετικό της λέξης κορονοϊός.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει θέσει στο μικροσκόπιο τη μοναδική αυτή περίπτωση της florona», ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε κάποια συμπέρασμα, π.χ. αν η ταυτόχρονη προσβολή από γρίπη και κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη. Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν κολλήσει και τους δύο ιούς.

Πάντως, η νεαρή γυναίκα -που φέρεται να είναι ανεμβολίαστη- είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται σήμερα, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, να πάρει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η εφημερίδα The Jerusalem Post είχε μιλήσει για αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στη χώρα. Μάλιστα, 280 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευθούν για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα.