Ιωάννινα: Απόδραση ασθενούς από ψυχιατρική κλινική

Πρόκειται για έναν Έλληνα ασθενή, ο οποίος είχε συλληφθεί έπειτα από εισαγγελική παραγγελία στη Λευκάδα και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική στα Ιωάννινα.

Το περιστατικό ξεκίνησε λίγο μετά αφότου υποβλήθηκε σε τεστ covid που βγήκε αρνητικό, και έπειτα εισήχθη για νοσηλεία σε έναν θάλαμο όπου δεν υπήρχαν άλλοι ασθενείς. Όμως, το ίδιο μεσημέρι κατάφερε να δραπετεύσει πηδώντας από το παράθυρο, έκλεψε ένα ποδήλατο και κατευθύνθηκε προς τον σταθμό των ΚΤΕΛ με σκοπό να πάρει λεωφορείο για να γυρίσει στο νησί. Εκεί, όμως, βρήκε ένα Ι.Χ. φορτηγό με τα κλειδιά στο μίζα, μπήκε σαν… κύριος μέσα πήγε με αυτό στη Λευκάδα!

Ωστόσο, δεν πρόλαβε καλά-καλά να φτάσει και το ίδιο βράδυ συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που είχαν ενημερωθεί για την απόδρασή του! Έτσι, το κλεμμένο όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων με την αυτόφωρη διαδικασία και του ασκήθηκε δίωξη για κλοπή τροχοφόρου, ενώ διατάχθηκε εκ νέου ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική.