Κάθετη η Ματίνα Παγώνη – «Όχι σε όρθιους στην εστίαση και σε καρναβάλια»

Διαφορετική στάση σε σχέση με τη γενικότερη… αισιοδοξία που επικρατεί αναφορικά με την επικείμενη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, μέχρι και την τελική άρση του, εκφράζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, η κυρία Ματίνα Παγώνη λέει ένα ξεκάθαρο «όχι» στους όρθιους πελάτες στην εστίαση και τη διασκέδαση αλλά και στα καρναβάλι. Παράλληλα για τη μάσκα τόνισε ότι σίγουρα δεν θα την πετάξουμε μέχρι το Πάσχα. Αναφορικά με τη χαλάρωση ή άρση των μέτρων, η κυρία Παγώνη εκτιμά ότι θα έρθει από τον Απρίλιο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η απαγόρευση των όρθιων σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση «δεν μπορεί προς το παρόν» να ανακληθεί είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη. «Έχεις 500 ασθενείς στις ΜΕΘ, έχουν κατέβει οι θάνατοι αλλά όχι αισθητά» εξήγησε. Μετά το Πάσχα μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο σημείωσε η γιατρός. «Σταδιακά θα μειώνονται τα μέτρα, με αργούς ρυθμούς, αλλά θα μειώνονται» τόνισε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε ότι «πρέπει να περάσει ο Φλεβάρης και να αρχίσει ο Μάρτης. Τέλη Μαρτίου για άρση των μέτρων είναι λίγο γρήγορα, να το δούμε». «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω γιατί αν γίνει κάτι πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Όταν έχεις τόσους θανάτους και τόσους ασθενείς στις ΜΕΘ, το ΕΣΥ δεν μπορεί να πιεστεί άλλο. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν ξεπεράσει τα όρια τους μετά δύο χρόνια» επισημαίνει.

Σχετικά με τις παρελάσεις στο καρναβάλι, η κυρία Παγώνη επέμεινε ότι δεν το βρίσκει καλή ιδέα, παρά το ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη που έχουν οι τοπικές περιοχές για αυυξημένα έσοδα. «Οι δείκτες στα νοσοκομεία των COVID είναι μειωμένοι, όχι σε μεγάλο βαθμό, έχουν όμως αυξηθεί οι no COVID που πρέπει να εξυπηρετηθούν να χειρουργηθούν έχουν αναστολή χειρουργείου 8 – 9 μήνες… Πρέπει να προχωρήσουν αυτά τα χειρουργεία» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στη μάσκα δήλωσε πως «θα τη φοράμε και το Πάσχα είτε μας αρέσει όχι, το θέμα είναι ότι θα πάτε στα χωριά σας να σουβλίσετε».