Κάλυμνος: Ιδιώτες προσφέρουν φιάλες οξυγόνου για τις μονάδες COVID του νοσοκομείου

Ιδιώτες έχουν προσφέρει αρκετές φιάλες οξυγόνου για τις ανάγκες της Μονάδας Covid-19 στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr μεγάλο και συγκινητικό το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από αρκετούς ιδιώτες να προσφέρουν δωρεάν φιάλες οξυγόνου για τις ανάγκες της Μονάδας covid-19 στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Να σημειώσουμε  ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και καθημερινά απαιτούνται 18-25 φιάλες οξυγόνου για τους νοσηλευομένους στη  Μονάδας covid-19 του Νοσοκομείου. .

Το υφιστάμενο σύστημα παραγωγής οξυγόνου που έχει εγκατασταθεί με δαπάνη του μεγάλου ευεργέτη Γιάννη Χαλίκουχρησιμοποιείται για την κάλυψη χειρουργείων και υπολοίπων τμημάτων του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης στο Νοσοκομείο Καλύμνου μίας μονάδας παραγωγής οξυγόνου, δυνατότητας 20 κυβικών/ώρα αξίας 118.900 ευρώ για την κάλυψη των έκτακτων και αυξανόμενων αναγκών δημόσιας υγείας από τη διάδοση covid-19  .

Μέχρι την ολοκλήρωση εγκατάστασης και λειτουργίας της νέας μονάδας θα χρησιμοποιούνται φορητές φιάλες οξυγόνου και όπως προαναφέραμε για την προμήθεια του έχουν προσφερθεί αρκετοί ιδιώτες για να καλύψουν τη δαπάνη.  

Πηγή: kalymnos-news.gr