Κήρυξε τον πόλεμο στον covid-19, ο πρώτος πολίτης του κόσμου!

Απτόητος, και παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα και γενόμενα, συνεχίζει ο Ντόναλντ Τραμπ την πορεία του προς τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές που θα γίνουν (αν θα γίνουν) σε έναν μήνα περίπου!

Οι σύμβουλοι του Τραμπ του ζήτησαν να αποφεύγει το Οβάλ Γραφείο και να μην κόβει βόλτες στην Δυτική Πτέρυγα, αφού είναι γνωστό ότι φοράει σπάνια μάσκα. Απ’ ότι φαίνεται ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αποφασίσει, πολιτικά και ιατρικά, να διαλύσει τον φόβο και τον πανικό και να αποδείξει ότι ο ιός δεν είναι θανατηφόρος σε υγιείς ανθρώπους. Και συνέχισε απτόητος να κόβει βόλτες σε πείσμα των πολιτικών (το τονίζουμε) συμβούλων του.

Η πολιτική απόφαση του Τραμπ έχει μεγάλη σχέση με την ηλικία του αντιπάλου του, καθώς ο Μπάιντεν οδεύει, ήδη, στα 77 και είναι γνωστό τοις πάσι ότι τρέμει τον covid-19. O νυν πρόεδρος είναι 72 και είναι πολύ τολμηρότερος στην φάση αυτή αλλά και γενικότερα, αφού ο Μπάιντεν δεν φημίζεται για την τόλμη του και αυτό μπορεί να του στοιχίσει την νίκη!

Η επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά την νοσηλεία – αστραπή στο στρατιωτικό νοσοκομείο “Walter Reed”, ειπώθηκε ότι ανησύχησε το προσωπικό του Λευκού Οίκου ξέροντας καλά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αψηφά τον κίνδυνο να μολύνει τους γύρω του. Ωστόσο, η είδηση αυτή βασίστηκε σε φήμες και κανείς δεν έκανε σχετική επίσημη δήλωση.

Πετώντας επιδεικτικά τη μάσκα μόλις επέστρεψε στην προεδρική κατοικία, ο Τραμπ δήλωσε ότι νίκησε τον ιό, κάλεσε τους Αμερικανούς να μην φοβούνται την νόσο Covid- 19 με τον ίδιο να σηκώνει τα μανίκια για να παραστεί στο δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ που έχει έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου. Όμως, ο πολιτικός του αντίπαλος, Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, ξεκαθαρίζει ότι η δεύτερη προεδρική τηλεμαχία θα διεξαχθεί με την προϋπόθεση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αναρρώσει πλήρως.

Αυτονόητο δεν είναι? Χρειαζόταν να το ζητήσει ο Μπάιντεν επισήμως? Είναι ποτέ δυνατόν να παραμένει θετικός στον ιό και να τρέχει στα ντιμπέιτ?

«Για πόσo διάστημα θα μείνει απομονωμένος στα διαμερίσματα του Λευκού Οίκου;», διερωτάται το Bloomberg.

Ο Τραμπ έμεινε μόλις τρεις ημέρες στο νοσοκομείο λαμβάνοντας ένα κοκτέιλ φαρμάκων με βασικό αυτό της ρεμδεσιβίρης . Λίγα 24ωρα αφότου νόσησε, παρουσίασε υψηλό πυρετό και έλαβε δύο φορές οξυγόνο. Ο Τραμπ, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες λόγω προχωρημένης ηλικίας και αρκετά παραπανίσιων κιλών, έκανε επίδειξη δύναμης από το νοσοκομείο στέλνοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους Αμερικανούς ότι είναι καλά στη υγεία του. Και πράγματι ήταν, αφού λίγα 24ωρα αργότερα ανάρρωσε και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο!