Καθηγητές δέχονται απειλές από αντιεμβολιαστές – Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο αρνητών

Στο στόχαστρο αρνητών του κορωνοϊού και αντιεμβολιαστών βρίσκονται καθηγητές που εκφράζουν επιστημονικές απόψεις υπέρ των εμβολιασμών.

Δέκτης απειλών από αντιεμβολιαστές και αρνητές της πανδημίας έχει γίνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, όπως καταγγέλλει ο ίδιος. 

«Δέχομαι πολλές απειλές, άμεσες και έμμεσες, για την επιστημονική ενημέρωση για τα εμβόλια. Δεν είναι οι προσωπικές μου απόψεις αλλά η τεκμηριωμένη επιστήμη και πάντα συνοδεύονται από την σχετική επιστημονική βιβλιογραφία. Πρόκειται για αντιεμβολιαστες και αρνητές της πανδημίας. Από σήμερα οι απειλές και οι ύβρεις θα προωθούνται άμεσα στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφαλείας», έγραψε ο καθηγητής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη καταγγελία είχε κάνει μέσω του Alpha 98,9 και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, κάνοντας λόγο για συμπεριφορές που παραπέμπουν σε φασίστες.

«Αν κρίνω από τις κατάρες και το μίσος που βγάζουν στο inbox μου αυτοί οι άνθρωποι κι αν βάλω σε αυτή την κατηγορία την επίθεση που έγινε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο – καταστροφές και καψίματα αυτοκινήτων αθώων ανθρώπων – πραγματικά, αυτοί οι άνθρωποι έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία προσομοιάζουν με χαρακτηριστικά ανθρώπων που είναι φασίστες, ρατσιστές, αντιδημοκράτες και με αντικοινωνική συμπεριφορά. Δεν είναι δυνατόν επειδή έχεις διαφορετική γνώμη να καταριέσαι τον άλλον, να τον απειλείς με σωματική βία. Αυτά είναι απαράδεκτα. Πρέπει να παρέμβουν οι ιατρικοί σύλλογοι. Τα βάλαμε με την Εκκλησία. Αυτή τα βρήκε, απομόνωσε τους ακραίους. Τι κάνουν οι ιατρικοί σύλλογοι όταν υπάρχουν αρνητές γιατροί που λένε ασύστολα επιστημονικά ψεύδη;», είχε πει ο κ. Τζανάκης.