Κακαβίτσας προς εκπρόσωπο ιατρών νοσοκομείου: Παραιτήσου!

ΕΓΕΣΥΚ: Ο εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου δεν συμμετέχει εκεί ως μέλος μας, διαφωνούμε πλήρως με την απόφαση και δε θα συναινούσαμε ποτέ στο να οδηγηθούν 40 άτομα στην ανεργίαΝα παραιτηθεί καλεί τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων γιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου το μέλος της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας, μετά την συμφωνία του εντός του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος στην πρόταση Ρουμπάτη μη ανανέωση της σύμβασης των καθαριστριών και πρόσληψης εξωτερικού εργολάβου, στην τελευταία συνεδρίαση. Απόφαση που, πάντως, ανατράπηκε με εντολή Πλεύρη μετά από παρέμβαση Αυλωνίτη!

Σε ανάρτησή του αργά το βράδυ της Τρίτης στο Facebook, ο κ. Κακαβίτσας υποστηρίζει ότι ο εκπρόσωπος των γιατρών παρίστατο και συμφώνησε, σύμφωνα με το πρακτικό του Δ.Σ., να μη δοθεί παράταση και να προσληφθεί εργολάβος, και τον καλεί “αν έχει το ελάχιστο της αξιοπρέπειας να παραιτηθεί”!

Η ανάρτηση Κακαβίτσα

“Και ενώ από 22/3 είναι γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης (ψηφίζεται αύριο 30/3) για προσωρινή παράταση των συμβάσεων ΙΔΟΧ (καθαρισμός, σίτιση κοκ), έως 30/6/22, το νοσοκομείο Κέρκυρας με σημερινή του απόφαση (29/3), απολύει (δε δίνει παράταση για να είμαι ακριβής) τις εργαζόμενες στην καθαριότητα και προσλαμβάνει αντί 235.000 ευρώ(!) περίπου, για το ίδιο διάστημα 3μηνου, ιδιωτικό συνεργείο!!! Ερωτήματα πολλά:

1ον: Δεν ήξεραν για την παράταση;; δεν διάβαζαν;

2ον: Ποια η κοστολόγηση της απόφασης αυτής, σε σχέση με τις υπάρχουσες συμβάσεις ΙΔΟΧ;; Υπάρχει όφελος ή ζημιά για το ελληνικό δημόσιο;

3ον: Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων γιατρών που παρίστατο και συμφώνησε σύμφωνα με το πρακτικό του Δ.Σ., έχει το ελάχιστο της αξιοπρέπειας να παραιτηθεί; Αυτοί που τον στήριξαν στις εκλογές και τους εκπροσωπεί πόσο ντροπή αισθάνονται για τη στάση αυτή που στέλνει πρόωρα στα σπίτια τους 40 καθαρίστριες που εργάζονται 4 χρόνια τώρα στο νοσοκομείο, αντί να φωνάζει μέσα στη συνεδρίαση για την παράταση;

Πληροφορίες φέρουν το γιατρό να αρνείται ότι συμφώνησε

Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατρός Σπ. Καρδακάρης που ως εκλεγμένος εκπροσωπεί τους ιατρούς στο Δ.Σ. αλλά και είναι επίσης και εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της ΕΓΕΣΥΚ, υποστήριζε σήμερα σε συναδέλφους του στο Νοσοκομείο ότι ο ίδιος δεν συναίνεσε και είχε αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενημερώνοντας ότι η στάση του θα είναι αυτή που θα κρατήσει ο εκπρόσωπος του ενιαίου σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου (των υπολοίπων, πλην ιατρών, εργαζόμενων) η οποία και ψήφισε κατά της απόφασης.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει διευκρινιστική δήλωση ή διάψευση είτε από τον ίδιο τον κ. Καρδακάρη.

ΕΓΕΣΥΚ: Δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. ως μέλος μας

Στη διευκρίνηση ότι ο Σπ. Καρδακάρης δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών του Νοσοκομείου, προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Πέτρος Αργείτης. Μαλιστα, υπογράμμισε ότι η ΕΓΕΣΥΚ δεν έχει καμία σχέση με το Δ.Σ. του Νοσοκομείου και τη συγκεκριμένη απόφαση η οποία έρχεται σε αντίθεση (και) με την άποψη της πλειοψηφίας της: “Σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αναφέρεται ότι ο εκπρόσωπος της ΕΓΕΣΥΚ, φέρεται να συνηγορεί υπέρ της λήξης της σύμβασης των καθαριστριών και της ανάθεσης σε ιδιώτη για τρεις μήνες. Το περιγραφόμενο περιστατικό είναι κατά το ήμισυ αληθές, καθώς το απλό μέλος του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ και εκλεγμένος εκπρόσωπος των Ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου εξέφρασε την άποψή του με τη δεύτερη του ιδιότητα. Η ΕΓΕΣΥΚ δεν έχει καμία σχέση με το ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και τη συγκεκριμένη απόφαση (ΑΔΑ ΩΥ234690Β3-ΙΛΡ), η οποία έρχεται σε αντίθεση τόσο με το ύφος του καταστατικού της ΕΓΕΣΥΚ όσο και με την άποψη της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ Κέρκυρας, η οποία κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη δε θα συναινούσε στο να οδηγηθούν 40 άτομα στην ανεργία”.

Οργίλη ανάρτηση Πολάκη

Το θέμα προκάλεσε το σχολιασμό και του πρώην αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: “Να κάνουν ασφαλιστικά και προσωρινή διαταγή για πάγωμα του διαγωνισμού που γυρνάει τους εργολάβους με βάση την τροπολογία της παράτασης. Να κράξουν δημόσια με ονοματεπώνυμο τον (σ.σ. χρησιμοποιεί έναν βαρύ χαρακτηρισμό) συνάδελφο που ψήφισε για την απόλυση τους! Το Σωματείο του Νοσοκομείου τι κάνει;”

Σε απάντησή του ο Φοίβος Κακαβίτσας επεσήμανε στον κ. Πολάκη πως υπάρχει ήδη νομική αντίδραση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων και πως έχει κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία εκδικάζεται στις 4 Απριλίου.

Παγκράτη: Έχουμε καταθέσει ασφαλιστικά

Διευκρινιστικό σχόλιο στη συζήτηση στο κοινωνικό δίκτυο ως προς την έκκληση Πολάκη, ανήρτησε και η Ελένη Παγκράτη, ως πρόεδρος των συμβασιούχων καθαριστριών: “Το Σωματείο Καθαριστριών του Γ.Ν.Κ. είχε κοινοποιήσει χθες στην διοίκηση προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δικηγόρος μας, την ίδια μέρα που με έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να γίνει ανάθεση σε συνεργείο από την πρώτη Απριλίου. Το Δικαστήριο Κέρκυρας δεν μπορούσε να δώσει δικάσιμο έως την πρώτη του μήνα και έπεφτε Σαββατοκύριακο, οπότε πήραμε (δικάσιμο) για τη Δευτέρα. Τέλος μας ενημέρωσε ο διοικητής σήμερα, ότι το σκέφτηκε και αύριο υπογράφουμε την τρίμηνη παράταση, περιμένουμε μέχρι αύριο”, αναφέρει η κα Παγκράτη σε ανάρτησή της σήμερα (Τετάρτη) το μεσημέρι, μετά τις εξελίξεις με την εντολή Πλεύρη.

Πηγή: corfupress.com