Κακοκαιρία Ελπίς: Έτσι προγραμματίζονται ξανά τα ραντεβού για εμβολιασμό που χάνονται

Η κακοκαιρία «Ελπίς» «πάγωσε» και σήμερα (26/1) τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα των νομών Αττικής και Εύβοιας όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Πώς γίνεται ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού που χάνονται.

Οι ενήλικοι πολίτες και τα παιδιά ηλικίας 12+ θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους. Υπάρχει μεγάλος αριθμός διαθέσιμων ραντεβού.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των παιδιών 5-11 ετών, οι γονείς θα ενημερωθούν για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού με SMS που θα λάβουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

«Κανονικά» η λειτουργία των νοσοκομείων

Παρά τα προβλήματα, κανονικά λειτούργησαν και λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία, καθώς επιτεύχθηκε η αλλαγή στις βάρδιες των εργαζομένων, «ενδεχομένως με κάποιες καθυστερήσεις», παραδέχτηκε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Κατά βάση, η πρόσβαση ήταν ομαλή στα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σήμερα εφημερεύουν στο λεκανοπέδιο το «Κωνσταντοπούλειο», το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο, το ΝΙΜΙΤΣ, το ΚΑΤ και είναι και το «Αλεξάνδρα», το «Λαϊκό» και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Προβλήματα πρόσβασης στο Σισμανόγλειο και στο Παίδων Πεντέλης

Ο Υπουργός Υγείας παραδέχτηκε επίσης ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα πρόσβασης στα νοσοκομεία του βορείου άξονα, στο Παίδων Πεντέλης και στο Σισμανόγλειο.

«Στο Σισμανόγλειο το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως. Στο Παίδων Πεντέλης υπάρχουν κάποια προβλήματα. Έχει να κάνει ξεκάθαρα με τη δυνατότητα του καθαρισμού των δρόμων. Θεωρώ ότι από τώρα που μιλάμε και δεδομένου ότι δεν θα έχουμε άλλη χιονόπτωση, ακόμα και αυτά τα προβλήματα θα αποκατασταθούν πλήρως» είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

 Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε σχετικά με την αναβολή των ραντεβού τη Δευτέρα ότι οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για σήμερα και αύριο, θα λάβουν ενημερωτικό SMS στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει όταν έκλεισαν το ραντεβού, με το οποίο θα ενημερωθούν ότι λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένουν κλειστά και μπορούν να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.