Κακοκαιρία «Ελπίς»: Αυτοί είναι οι πέντε τρόποι που το χιόνι κάνει καλό στην υγεία μας

Οι πολίτες κυρίως της Αττικής που δεν έχουν την… τύχη να βλέπουν κάθε χρόνο χιόνια, έχουν αρκετούς λόγους να απολαμβάνουν το λευκό τοπίο, καθώς πολλές έρευνες και οι εμπειρίες ατόμων συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το χιόνι μπορεί να κάνει καλό στην υγεία των πολιτών τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Ας δούμε τους πέντε τρόπους με τους οποίους το χιόνι μπορεί να ωφελήσει την υγεία μας

1. Τις μέρες του χιονιά μπορούμε να κοιμηθούμε περισσότερο

Όταν χιονίζει συνήθως περνάμε περισσότερη ώρα στο σπίτι, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να κανονίσουμε βραδυνή έξοδο ή κάποια εξωτερική δραστηριότητα. Η ζεστασιά από το τζάκι του σπιτιού και ο καναπές σε συνδυασμό με το χιονισμένο τοπίο έξω, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για να κοιμηθούμε νωρίς το βράδυ και να ξεκουραστούμε περισσότερο από τις συνηθισμένες ημέρες του χρόνου.

Ο ύπνος, φυσικά, έχει τεράστια οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς όχι μόνο σε ξεκουράζει αλλά βελτιώνει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

2. Το παιχνίδι με το χιόνι αποτελεί εξαιρετική άσκηση

Ο χιονοπόλεμος αποτελεί μία πολύ επίπονη άσκηση. Η αντίσταση του χιονιού και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δοκιμάζουν τις αντοχές μας και αποτελούν ένα καλό τεστ κοπώσεως. Φυσικά, πέρα από το χιονοπόλεμο μπορούμε να αθληθούμε στο χιόνι, κάνοντας σνόουμπορντ και σκι. Έτσι, γυμνάζουμε όλο το σώμα σου και αναγκάζουμε το αίμα να κυκλοφορήσει σε όλο μας το σώμα.

3. Ήρθε η ώρα να διαβάσουμε το βιβλίο που δεν προλαβαίναμε…

Οι έντονες κακοκαιρίες συχνά κρατούν τους εργαζόμενους σπίτι τους, με τις υπηρεσίες να παραμένουν κλειστές για λόγους ασφάλειας. Έτσι, έχουμε τον ελεύθερο χρόνο που χρειαζόμαστε ώστε να διαβάσουμε το βιβλίο που είχαμε αφήσει στην… άκρη. Το διάβασμα βιβλίων έχει συνδεθεί με τη μείωση του στρες ενώ μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

4. Ευκαιρία για σπιτικό φαγητό

Με την υπερβολική χιονόπτωση, η τελευταία μας επιλογή πρέπει να είναι το delivery. Επομένως, έχουμε την ευκαιρία να μαγειρέψουμε σπιτικό φαγητό. Η έρευνα δείχνει ότι τα σπιτικά φαγητά συνδέονται με καλύτερη υγεία.

5. Είναι καλό για σένα να περνάς καλά

Είτε επιλέξουμε να βγούμε έξω για να παίξουμε χιονοπόλεμο είτε να περάσουμε τη μέρα στο σπίτι, βλέποντας μία ταινία ή διαβάζοντας κάποιο βιβλίο, το βέβαιο είναι ότι θα περάσουμε καλά. Μία μέρα ρεπό από την κουραστική καθημερινότητα σίγουρα θα φορτίσει τις μπαταρίες μας και θα μας ανανεώσει.