Κακοκαιρία «Ελπίς»: Τι θα γίνει με τα προγραμματισμένα ραντεβού – Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στο Παίδων Πεντέλης

Σε μέγιστο συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές τα τελευταία 24ωρα, καθώς η κακοκαιρία «Ελπίς» σφυροκοπά τη χώρα, ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» αναβάλλονται εμβολιασμοί στο Παίδων Πεντέλης σήμερα και αύριο,ενώ τροποποιήσεις πιθανότατα θα υπάρξουν και στους εμβολιασμούς των ενηλίκων.

Τα «χαμένα» ραντεβού μετατίθενται για την Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1 και θα πραγματοποιηθούν στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας», ενώ οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για τη νέα ακριβή ήμερα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών.

Το iatropedia.gr επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, στον οποίο έθεσε το ερώτημα, τι θα γίνει με την πιθανότητα ακύρωσης εμβολιασμών ενηλίκων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ο ίδιος ήταν καθησυχαστικός. “Όποιος ενήλικας δεν μπορέσει να πάει στο ραντεβού του, μπορεί να το επαναπρογραμματίσει άμεσα. Έχουμε πολλά διαθέσιμα slots”, απάντησε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πάντως, προς το παρόν μόνο τα νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα στα βόρεια Προάστια αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα προσβασιμότητας.

Σε ετοιμότητα νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Από την Παρασκευή επίσης βρίσκονται σε ετοιμότητα τα Δημόσια Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, ενώ από σήμερα Δευτέρα και οι ειδικές μονάδες Άμεσης Επέμβασης και Απεγκλωβισμού ασθενών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει φέρει ακραία φαινόμενα.

Οδηγίες προς τους ασθενείς να παραμείνουν σε θερμαινόμενους χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, εξέδωσε -εκτός από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – και η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός που αναμένεται να επικρατήσουν σε όλη τη χώρα και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα από σήμερα Δευτέρα (24/1) έως και την Τετάρτη (26/1), αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας αλλά και ατυχημάτων στους πολίτες και κυρίως στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.