Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απεγκλωβίστηκε οδηγός στην Ελευσίνα – Κλειστά σχολεία, διακοπές ρεύματος και μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Τα πρώτα προβλήματα της κακοκαιρίας έκαναν την εμφάνισή τους.

Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει από νωρίς το πρωί τη χώρα με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ανέμους που φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική, στα δυτικά προάστια έριξε αρκετή βροχή με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι προκαλώντας μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς δρόμος, ενώ στην Ιερά Οδό σημειώθηκε χαλαζόπτωση. Στην Ελευσίνα, στη 1 τα ξημερώματα χρειάστηκε να γίνει από την Πυροσβεστική απεγκλωβισμός οδηγού στον παραλιακό δρόμο, στο ύψος της οδού Κανελλοπούλου, όπου η κυκλοφορία διακόπηκε. Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

Σε εξέλιξη είναι βροχοπτώσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και μπορεί να μην υπάρχουν μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπη Στεργιάδη, ωστόσο σημειώνεται έντονη κίνηση στη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στεργιάδης, «αρχίζουν τα ρέματα να φουσκώνουν στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, εκεί όπου υπήρξαν προβλήματα και προχθές από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας». Για τον λόγο αυτό, καθ’ οδόν βρίσκονται μηχανήματα της πολιτικής προστασίας για τις περιοχές των Δήμων Θερμαϊκού, Βόλβης, Δέλτα και Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνης και Δίου Ολύμπου στην Πιερία, και Κασσάνδρας και Βαρβάρας στη Χαλκιδική. «Πιο ψηλά στους νομούς Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών σημειώνεται βροχόπτωση αλλά προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα», προσθέτει.

Στο μεταξύ, υπήρξε ήδη επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα για το ενδεχόμενο να κηρυχθούν κάποιες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί, ενώ ενημερώθηκαν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κλειστά τα σχολεία 

Λόγω της σφορδής κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να ανακοινώσει ότι «σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων».

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και στον Δήμο Μεσολογγίου, λόγω της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «λόγω της κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει και τον Δήμο Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ του δήμου». Σύμφωνα με τον δήμο, αυτή η απόφαση «λαμβάνεται προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Διακοπές ρεύματος

Ήδη, έχουν εμφανιστεί και τα πρώτα προβλήματα καθώς διακοπή ρεύματος έχει σημειωθεί σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής. Προηγήθηκε έντονη καταιγίδα, η οποία διήρκησε περίπου 10 λεπτά. Μικροδιακοπές σημειώθηκαν και στο κέντρο της Αθήνας.

Χάος στους δρόμους της Αθήνας

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έφερε το χάος στους δρόμους της Αθήνας, από το πρωί της Πέμπτης. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στους κεντρικούς άξονες της πρωτεύουσας και οι οδηγοί καλούνται να οπλιστούν με υπομονή.

Ειδικότερα, αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους:

Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος)
Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος)
Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος)
Πέτρου Ράλλη
Μεσογείων
Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη)
Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
Βασ. Σοφίας (άνοδος)
Βασ. Σοφίας (κάθοδος)
Βασ. Κωνσταντίνου
Λ. Συγγρού (άνοδος)
Λ. Συγγρού (κάθοδος)