Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές πιθανότατα από χιονοστιβάδα

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι στα Καλάβρυτα, για τους αγνοούμενους αναρριχητές, καθώς και οι τρεις εντοπίστηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο. Ο πρώτος από την παρέα των τριών, εντοπίστηκε από ιδιώτη λίγο μετά τις 15.00 χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Η είδηση προκάλεσε μεγάλη κινητικότητα στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, με τους διασώστες να ξεκινούν προς το επίμαχο σημείο. Όταν έφτασαν εντόπισαν νεκρό και τον δεύτερο.

Λίγα μέτρα από τους δύο νεκρούς αναρριχητές ήταν και ο τρίτος επίσης νεκρός. Οι τρεις αναρριχητές ήταν αγνοούμενοι από το απόγευμα του Σαββάτου (05-02-2022) στην περιοχή Χελμός στα Καλάβρυτα. Εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες διέκριναν ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός.

«Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή», όπως ενημερώνει το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων σε μια ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής: «Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών.»

Όπως μεταδίδει το korinthostv.gr, ο ένας και των τριών αναρριχητών ήταν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία, μόνιμος κάτοικος Πάτρας. Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “Μαυρολίμνης”.

Νωρίτερα είχαν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και άλλα αντικείμενα που εξετάζονταν για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν κοντά στα Καλαβρυτα. Ο δήμαρχος δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος ανέφερε μιλώντας στο newsit.gr. «Έχουν βρεθεί αντικείμενα και ρούχα τρία με τέσσερα χιλιόμετρα από τo χιονοδρομικό. Στο σημείο πηγαίνει ομάδα των ΕΚΑΜ αλλά είναι δύσκολη η πρόσβαση γιατί το σημείο είναι δύσβατο και έχει πολύ χιόνι».

Τα κινητά των αγνοούμενων δεν ανταποκρίνονταν, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί το τηλέφωνο του ενός εκ των τριών λειτουργούσε, είχε σήμα και χτυπούσε κανονικά.