Καρκίνος: Νέα πρωτοποριακή θεραπεία με ήχους ξεκίνησε να εφαρμόζεται στις ΗΠΑ

Καλιφόρνια έχουν στα χέρια τους ένα ακόμη όπλο κατά του καρκίνου. Πρόκειται για ένα νέο μηχάνημα που εκτοξεύει τα καρκινικά κύτταρα με ήχους, με παλμική ηχητική ενέργεια, μια τεχνολογία που αναμένεται να φέρει επανάσταση στη μάχη κατά του καρκίνου.

Ο πρώτος ασθενής που υπεβλήθη στη θεραπεία για τον καρκίνο

Όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο, πριν από λίγες εβδομάδες η νέα θεραπεία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε έναν 50χρονο. Ο Michael Farris διαγνώστηκε με καρκίνο κατά τη διάρκεια μιας προληπτικής κολονοσκόπησης.

Ο 50χρονος είναι πατέρας τριών παιδιών και μόλις έκλεισε τα 50 αποφάσισε να κάνει προληπτικά μία εξέταση ρουτίνας.

«Ήμουν ενεργός ποδηλάτης, οδηγός δρόμου» δήλωσε στο NBC ο Farris. «Έκανα τουλάχιστον εκατό χιλιόμετρα, τρεις με τέσσερις ημέρες την εβδομάδα» ανέφερε ο 50χρονος. Και μετά τα γενέθλιά του έκλεισε ραντεβού για κολονοσκόπηση. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά καθώς διαγνώστηκε όγκος.

Στη συνέχεια ακολούθησε «αξονική τομογραφία που διαπίστωσε επιθετική μετάσταση στο ήπαρ». Μάλιστα ο όγκος είχε καταλάβει το 90% του ήπατος. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου και ο Farris δεν εμφάνιζε σχεδόν καθόλου συμπτώματα, διαγνώστηκε με καρκίνο 4ου σταδίου.

Δύσκολα αντιμετωπίσιμη χειρουργικά η περίπτωση του ασθενούς

Ο Dr. Ahmad Abbass, διευθυντής χειρουργικής στο νοσοκομείο Providence Mission Hospital, ανέφερε ότι «Η περίπτωση του Farris ήταν δύσκολα αντιμετωπίσιμη χειρουργικά, γιατί είχε όγκο σε πολλαπλές περιοχές του ήπατος που δεν καθιστούσαν εφικτή τη χειρουργική επέμβαση».

Η χημειοθεραπεία βοήθησε να αποτραπεί ο σχηματισμός νέων όγκων, αλλά μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ο Farris υποβλήθηκε σε μία νέα θεραπεία με το σύστημα HistoSonics Edison. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μηχάνημα που ουσιαστικά εκτοξεύει τα καρκινικά κύτταρα.

Επειδή ο Farris είναι νέος και οι γιατροί δεν μπορούσαν να τον χειρουργήσουν, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να υποβληθεί στη νέα θεραπεία. Μιλώντας για τη νέα θεραπεία, ο Dr Kevin Burns, επικεφαλής της επεμβατικής ακτινολογίας στο νοσοκομείο Providence Mission, ανέφερε ότι «αυτό που κάνει το νέο μηχάνημα είναι παρόμοιο με τη λιθοτριψία σε πέτρα στα νεφρά. Μία μηχανική δύναμη διαταράσσει όλα τα κύτταρα και τα κύτταρα υγροποιούνται ή εκρήγνυνται».

Το συγκεκριμένο μηχάνημα στο νοσοκομείο Providence Mission Hospital είναι ένα από τα οκτώ μηχανήματα που υπάρχουν προς το παρόν σε όλο τον κόσμο.

Ο Farris είναι ένας από τους πρώτους ασθενείς που ξεκίνησαν θεραπεία και οι γιατροί ελπίζουν ότι με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας ο όγκος θα συρρικνωθεί και ο ασθενής θα θεραπευθεί.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος είναι και ο ίδιος ο Farris, ο οποίος, όπως δήλωσε, «Αισθάνομαι καλά. Θέλω να ζήσω όσο περισσότερο μπορώ και να απολαμβάνω τα παιδιά μου και την καθημερινότητά μου».

Πηγή: oloygeia.gr