Κατέληξε από κορωνοϊό και 18ος υγεινομικός

Με τον χειρότερο τρόπο φεύγει το 2020 για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, για τους εργαζόμενους στις δομές υγείας, καθώς θρηνούν για την απώλεια ακόμα ενός συναφέλφου τους. Του 18ου θύματος της πανδημίας. Πρόκειται για έναν 36χρονο που εργαζόταν ως τεχνολόγος βιοϊατρικής στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Είχε σπουδάσει ηλεκτρονικά και επισκεύαζε ιατρικά μηχανήματα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι 8 μηνών. Εμφάνισε πριν από περίπου ένα μήνα τα πρώτα συμπτώματα πνευμονίας. Με  αρνητικό τεστ νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική. Αρνητικά βγήκαν και τα δύο πρώτα τεστ, που έκανε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο. Μετά από 10 ημέρες νοσηλείας στη κλινική, το τρίτο τεστ  βγήκε θετικό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».  Διασωληνώθηκε και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ πλαστικής για 10 ημέρες. Όταν άδειασε κλίνη σε κανονική πνευμονολογική ΜΕΘ, ο 36χονος μεταφέρθηκε εκεί. Δεν άντεξε και σε 10 ημέρες κατέληξε, αν και δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

«Για εμάς είναι αθάνατος. Θύμα αυτού του σκληρού πολέμου που δίνουμε», τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκης και συλλυπήθηκε την οικογένεια του συναδέλφου του.

«Ακόμη αναμένουμε την ανταπόκριση της πολιτείας στο αυτονόητο. Να χαρακτηρισθεί ο  θάνατός των συναδέλφων εργατικό ατύχημα. Μέχρι στιγμής 18 οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση. Έχουμε ακόμη 13 συναδέλφους διασωληνωμένους.  Είναι κρίμα από το Θεό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.