Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για τα προνόμια εμβολιασμένων

Από πότε ο σερβιτόρος ή ο μαγαζάτορας μπορεί να υπεισέρχεται σε ιατρικά προσωπικά δεδομένα;

Πάλι προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την χαμηλή εμβολιαστική  κάλυψη του πληθυσμού και τη μεγάλη μείωση των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα για νέους εμβολιασμούς.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες μίλαγαν για υποχρεωτικότητα και εξαναγκασμό στον εμβολιασμό. Τώρα που τους  έβαλε φρένο η γνωμοδότηση της επιτροπής βιοηθικής μιλάνε για προνόμια σε εμβολιασμένους.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός χθες εξήγγειλε δωροεπιταγές 150 ευρώ στους νέους ως μπόνους εμβολιασμού. Το απίθανο είναι ότι δίδονται την επόμενη ημέρα της πρώτης δόσης που δεν διαθέτουν  αντισώματα. Η αγωγή υγείας είναι μάθημα, στάση ζωής. Δεν εξαγοράζεται με 150 ευρώ.

Αλήθεια ποια προνόμια μπορούν να δοθούν στους εμβολιασμένους χωρίς να παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα;

Λένε για την εστίαση. Ο μαγαζάτορας ή ο σερβιτόρος θα υπεισέρχεται σε προσωπικά ιατρικά  δεδομένα; Ο πολίτης που δεν εμβολιάζεται με ιατρική εντολή δεν θα μπορεί να μπει στο κατάστημα με μέτρα προστασίας;

Με αρνητικό τεστ;

Ένας ανεμβολίαστος που απαγορεύεται να πάει σε ταβέρνα, θα επιτρέπεται την ίδια ώρα να ταξιδεύει,  να πηγαίνει σχολείο, να μπαίνει σε μέσα μαζικής μεταφοράς, να πηγαίνει στη δουλειά του; Τους ενεμβολίαστους θα τους κλειδώσουμε στο σπίτι τους; Να σοβαρευτούμε. Η λύση για την αύξηση των εμβολιασμών είναι η πειθώ, η σωστή ενημέρωση και η διόρθωση των λαθών στο σχεδιασμό. Γιατί να μην μπορεί να κάνει ένας πολίτης εμβόλιο κατ’ οίκον και θα πρέπει να διανύει 400 χιλιόμετρα συνολικά  να εμβολιασθεί; Που είναι οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ;

Συνεχίζουν να βάζουν εκβιαστικά διλήμματα που απεδείχθη ότι δεν βοηθάνε.

Τα όπλα μας απέναντι στον ιό είναι ο μαζικός εμβολιασμός, μέτρα ατομικής προστασίας και σωστή ιχνηλάτηση.

Σωστή ιχνηλάτηση με μαζικά προληπτικά επαναλαμβανόμενα τεστ στη κοινότητα.

Ακόμη ο μοριακός έλεγχος για κορωνοϊό δεν συνταγογραφείται.