Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για τους εμβολιασμούς

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ  ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΡΕΒΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ.

Σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε στα ποσοστά συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού λέγοντας τη μισή αλήθεια. Αναφέρθηκε στα ποσοστά συμμετοχή  των  υγειονομικών  στο ΕΣΥ και όχι  αναλυτικά και ξεχωριστά στα Νοσοκομεία. Ξέχασε να αναφερθεί στο ποσοστό των υγειονομικών που διαθέτουν φυσική ανοσία,  στο ποσοστό που δεν εμβολιάζεται με ιατρικές οδηγίες κάτι που αναφέρει ως δικαίωμα και η επιτροπή βιοηθικής στο πόρισμά της και  στο ποσοστό που έχουν κλεισμένα ραντεβού για εμβολιασμό και περιμένουν. Συνυπολογίζοντας όλα αυτά τα ποσοστά η συμμετοχή μας υπερβαίνει το 90%. Έχουμε πετύχει ολική ανοσία και είμαστε συντριπτικά η κοινωνική ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό. Δικαιολογείται λοιπόν τέτοια στοχοποίηση από τη κυβέρνηση και τους σχολιαστές των τηλεπαραθύρων που μετά το πόρισμα της επιτροπής Βιοηθικής  η οποία δικαιώνει σε μεγάλο βαθμό  τα δικά μας επιχειρήματα  σαν να έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Η κα Θεοδωρίδου αναγκάσθηκε πιά να συμβαδίσει με το πόρισμα της επιτροπής Βιοηθικής για πρώτη φορά στο θέμα της υποχρεωτικότητας και να πει ότι είναι η έσχατη λύση και ευελπιστεί να αρκέσει η σωστή ενημέρωση.

Το πόρισμα της επιτροπής  ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ   δικαιώνει τις θέσεις μας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού. Προσεγγίζει το ζήτημα της υποχρεωτικότητας με μεγάλη επιφυλακτικότητα εν αντιθέσει  με τους “ειδικούς” των

τηλεοπτικών παραθύρων  και κυβερνητικά στελέχη.  Η επιτροπή  βιοηθικής προτείνει  μέτρα ενθάρρυνσης συμμετοχής στον εμβολιασμό, αποφυγή λήψης πειθαρχικών μέτρων,  λήψη μέτρων ατομικής προστασίας και  προσοχή στη λήψη μέτρων απομάκρυνσης από τη πρώτη γραμμή των μη εμβολιασμένων γιατί έτσι θα επιβαρύνεται η δουλειά των υπολοίπων.

 Επίσης προτείνει  λήψη η μέτρων  εμβολιασμού κατά προτεραιότητα των υγειονομικών, σωστή ενημέρωση  για συμμετοχή στον εμβολιασμό με πειθώ και όχι με εξαναγκασμό, δικαίωμα στο μη εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού με  προβλήματα υγείας και ιατρική εντολή.

Η υποχρεωτικότητα  προτείνεται ως έσχατη λύση  για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εφ όσον έχουν εξαντληθεί  όλες οι άλλες  πρωτοβουλίες καθιστώντας την επι της ουσίας ανεφάρμοστη.

Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα  πουν παραβιάζει συνταγματικά δικαιώματα.  Θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα. Λέμε ναι στον εμβολιασμό όλων των υγειονομικών.   Είναι χρέος και καθήκον. Γίνεται πολύς λόγος για το τίποτα με δεδομένο ότι έχουμε καθολική συμμετοχή στον εμβολιασμό. Απορούμε γιατί επιμένει ακόμη και τώρα η κυβέρνηση. Αντί μπράβο που είμαστε πρωτοπόροι  και δίνουμε το καλό παράδειγμα  μας, στοχοποιούν.